U bent hier

'Elk kind heeft recht op een verjaardagscadeau!' Westerlo sluit overeenkomst met Feestvarken vzw

Westerlo
28.01.2022 - 08.56u
Door: Herman Gezelle

Happy birthday to you, you belong in the zoo... Is het niet geweldig om dat liedje te horen terwijl kinderen de kaarsjes op hun verjaardagstaart uitblazen en cadeautjes uitpakken?

Helaas zijn er te veel kinderen die niet uitkijken naar hun verjaardag. Hun ouders hebben niet de financiële mogelijkheden om ze een feestje of een cadeautje te geven.

Ze worden wakker op hun verjaardag. Ze gaan niet naar school, want ze hebben geen taart of snoep om uit te delen. Maar elk kind verjaart! Elk kind moet zijn verjaardag kunnen vieren.

Daarom stelt FEESTvarken vzw verjaardagspakketten samen voor kinderen uit gezinnen waarin dit niet evident is.

Westerlo heeft een overeenkomst gesloten met Feestvarken vzw. De vzw maakt samen met mensen met beperkingen verjaardagspakketten voor kinderen van 1 tot 12 jaar en bezorgt die aan de sociale dienst van Westerlo.

Via de sociale dienst vinden die pakketten dan hun weg naar de jarige kinderen. Elk verjaardagspakket heeft een waarde van ongeveer 45 euro.

Samen met FEESTvarken vzw willen we gezinnen uit Westerlo ondersteunen in hun strijd tegen armoede, en dat op een laagdrempelige en positieve manier. Daarnaast willen we ook samen kinderarmoede onder de aandacht brengen.

Feestvarken vzw heeft daarom educatieve pakketten uitgewerkt voor scholen, bedrijven en particulieren. Zo zetten ze zich ook in om mensen te sensibiliseren dat (kinder)armoede ook bij ons nog altijd bestaat en bestreden moet worden.

Op de foto vlnr. : Lieze Van Orshaegen (sociale dienst Westerlo), Paul Helsen (schepen), Koen Hendrickx (Feestvarken vzw) en Tineke Leffelaer (Feestvarken vzw)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto