Gedurende het ganse schooljaar besteedt (W)Onderwijs  als vrije school de nodige aandacht aan diverse pastorale acties en zetten ze zich inzetten voor goede doelen.
Raf Stevens, adjunct-directeur : 'Gezien de gebeurtenissen van 22 maart (aanslagen Brussel) waren we genoodzaakt de sponsortocht van 24 maart af te gelasten. Maar uitstel is geen afstel. We willen onze verbondenheid dit jaar uitdrukken door met de school op pad te gaan op donderdag 12 mei, in de namiddag. We gaan op sponsortocht om centen te kunnen verzamelen voor 'De Dorpel' en 'Nepal'.

- 'De Dorpel' is een ontmoetingsplaats met een gevarieerd aanbod aan activiteiten en diensten en wil mensen in armoede erkennen en groeikansen bieden via educatieve projecten, sociaal restaurant, ...  De Dorpel werkt eveneens aan de eigenwaarden van mensen in armoede zodat ze voor zichzelf leren opkomen.

- 'Nepal': 8 Herentalse scoutsvrienden van weleer bouwen een schooltje en een gezondheidscentrum in Nepal weer op. Het schooltje in Panglang en het dorp er rond werden door de aardbeving van 15 april totaal vernield. De bergflank waarop het dorp en het schooltje stonden, verdwenen in een ravijn. De financiële steun gaat rechtstreeks naar de heropbouw van deze projecten.

Met het stappen van de sponsortocht willen we met (W)Onderwijs ons steentje bijdragen tot de goede werking van deze twee goede doelen.

De (W)Onderwijze sponsortocht zal gewandeld worden op donderdag 12 mei  13.30 u.

Beide projecten werden vooraf in de school duidelijk toegelicht zodat alle leerlingen goed geïnformeerd aan de sponsortocht kunnen beginnen.

De kinderen gingen op zoek gaan naar sponsors bij familie, kennissen, vrienden, buren, ... met de vraag om hen financieel te steunen voor hun sponsortocht door Herentals. Per kilometer wordt een bepaald bedrag afgesproken en afhankelijk van de afstand van de tocht wordt dit verder 'opgeteld'.

De kinderen van de laatste kleuterklas, het eerste en het tweede leerjaar wandelen een sponsortocht van 3 km, de kinderen van het derde en vierde leerjaar stappen 5 km en de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar zullen 8 km voor hun rekening nemen. Deze wandelingen zijn uitgestippeld langsheen mooie en rustige wandelpaden.

Ook de (W)Onderwijze ouderraad draagt bij tot het welslagen van dit mooie opzet. Tijdens de sponsortocht doorheen Herentals zullen de kinderen door de ouderraad voorzien worden van een dorstlesser en een stukje fruit'