Je kan ze op één hand tellen, het aantal Kempenaren dat de afgelopen decennia succesvol te voet de 2.300km lange bedevaartstocht naar Santiago de Compostela zonder kleerscheuren hebben volbracht.

Kranige Els Rombouts (62) uit de Kabienstraat is vanochtend vanuit Lille aan de legendarische pelgrimstocht naar Santiago de Compostela (Spanje) begonnen.

Heel wat vrienden van o.a. wandelteam de Zondagse Wandelaars, haar stamcafé De Crawaett, en familieleden kwamen Els bij haar vertrek in Lille uitwuiven.  Sommigen stapten zelfs enkele kilometer mee.  Een doedelzakspeler zorgde voor indringende aanmoedigende deuntjes.

Els, gespensioneerde uit de zorgsector, staat vanmorgen voor haar vertrek erg scherp : 'Als alles goed verloopt, wil ik eind juni gezond en wel ginder arriveren.  3 maanden stappen is niet niks, maar het moet lukken. M'n wandelmaat Jan Van Dijck van onze club heeft in 2014 deze bedevaart al eens afgewerkt, dus ik heb veel belangrijk advies van hem mee in m'n rugzak.

Dagelijks wil ik rond de 25 à 30km stappen.  M'n ervaring met de Dodentocht van Bornem en de Hagelandse 101 gaat me zeker een mentaal steuntje geven om de inspanningen wat te doseren. Op hoop van zege! Bedankt voor jullie belangstelling!', besluit een enthousiaste Els.  Foto's Mil Cambré / NNieuws.

Bedevaartsoord Santiago de Compostela

Jaarlijks wandelen en fietsen er zo'n 300.000 mensen naar het bedevaartsoord Santiago de Compostela via de verschillende pelgrimsroutes, die ook wel de Sint Jacobsroute worden genoemd. Eeuwenlang was dit een belangrijke bedevaartstocht, met het graf van de apostel Jakobus de Meerdere als eindpunt.