'Iedereen heeft begrip voor de maatregelen die getroffen zijn tijdens deze coronacrisis', zegt Els Sterckx uit Herentals.

'De gezondheid van onze burgers is zeer belangrijk. Maar ook de gezondheid van onze huisdieren is belangrijk.

Hondenkapsalons zijn tot op heden gesloten, maar mogen volgende week terug  opstarten.

Vandaag heeft Vlaams volksvertegenwoordiger Els Sterckx (Vlaams Belang) in de commissie economie en werk er dan ook voor gepleit om hondenkapsalons te laten heropstarten op 11 mei.

Els Sterckx : "Ik heb zelf een hondenkapsalon en kan zeggen dat wij GEEN contactberoep zijn. Het is echt nodig om deze salons terug te openen omdat dit echt wel essentieel is voor onze huisdieren.

Zeer veel honden snakken naar een kappersbeurt om hen te verlossen van hun te dikke en te lange vacht.

De warmte zorgt voor veel problemen bij honden met dikke vachten die al maanden niet meer getoiletteerd zijn. Ook zijn er honden met huidziekten die toch wel extra verzorging nodig hebben en die nu al maanden niet bij ons terecht kunnen met alle gevolgen van dien.   Ze trekken hun haren uit omdat deze te lang zijn want shampoos kunnen niet goed inwerken voor de behandeling van deze ziektes, ze krabben zich totdat er wonden ontstaan.

Hondenkapsalons kunnen perfect op afspraak werken en de hond kan afgeleverd worden aan de deur en ook daar weer opgehaald worden."

Sterckx pleit er dan ook voor om rekening te houden met onze huisdieren. 'Laat onze hondenkapsalons vlot heropstarten zodat onze huisdieren de vereiste zorgen kunnen krijgen die nodig zijn voor hun welzijn.'

Foto archief Nnieuws.