'De schoolstraat is nu veilig voor de leerlingen, maar het probleem is verschoven naar de Engelse wijk', interpleerde raadslid Els Sterckx (Vlaams Belang) schepen Van Camp (N-VA) vanavond tijdens de gemeenteraad.

'Van Camp maakt ons nog maar eens blaaskes wijs'

'De auto's gebruiken tijdens de schoolstraat de Engelse wijk als parkeerterrein', vervolgt Sterckx. 'Ze blokkeren de volledige wijk en de schoolkinderen moeten zich dan tussen de auto's begeven wat een zeer gevaarlijke situatie is.
Automobilisten schamen zich ook niet en parkeren gewoon op de oprit van de bewoners.

De school roept op om op de parking van Carrefour of Aldi (Noorderwijksebaan) te parkeren en daar de kinderen op te pikken, maar in praktijk gebeurt dit niet.

Wat als er iets gebeurt in de wijk en de hulpdiensten kunnen niet ter plaatse geraken? Wat gaat de stad/de verantwoordelijke schepen ondernemen om dit probleem om te lossen?

Schepen Van Camp (N-VA) in haar beste Antwerps : 'Via het mobiliteitsplan ga ik voor een totaal oplossing, maar dit kan niet snel. Daarom gaan we bijsturen waar nodig is.'

'Met een zinloze opsomming - niet terzake - van wat ze al zou gerealiseerd hebben zoals extra fietsbeugels geplaatst, overkapping van de fietsenstalling aan het station, draait ze rond de pot en geeft ze geen antwoord.  Blaaskes wijsmaken, ja.

Els Sterckx vraagt aan de schepen mobiliteit : 'Wanneer loopt deze schoolstraat proefopstelling af?

'Wanneer loopt deze proefopstelling af, want het gaat om een aartsgevaarlijke situatie in de Bergenstraat?'
Schepen Van Camp : 'Je hebt niet goed geluisterd naar m'n uiteenzetting...
Door allerlei stedelijke communicatiemiddelen werd dit bekend gemaakt.'

Wat blijkt nu ? De facts.

Langs géén geen enkel communicatiemiddel is iets bekend gemaakt.  Dit ook voor het eindtermijn van dit project.

De buurtbewoners kregen vanuit de stad géén enkele informatie wanneer dit proefproject dit schooljaar gaat stoppen.

De enige brief die de bewoners in de brievenbus kregen was van de school kOsh met de mededeling dat er op het einde van de maand augustus twee infoavonden in de school gaan plaatsvinden. 'De school wil zich met deze brief  verontschuldigen mochten de bewoners daar enige hinder van ondervinden.'

'Van het stadsbestuur hebben de bewoners helemaal niets ontvangen', klinkt bij de buurtbewoners in koor.
Ook op de website van de stad staat niets te lezen wanneer dit proefproject schoolstraat afloopt.'

'Schepen Yoleen Van Camp (N-VA), afkomstig uit Kasterlee, blijft zaken verzinnen, de mensen blaaskes wijsmaken en 'lege dozen' organiseren. Denk maar ook aan het totaal in de mist gegane 'Zandpand', de ramp van 'Upstores' in de Bovenrij, de tractorsluis in Rietbroek (Wolfstee) en veel meer', klinkt het bij de buurtbewoners.  Op de foto's : de verkeerschaos in de Bergenstraat tijdens de schoolstraat in de St.-Jansstraat - foto's Benny Van Der Weehe / Johan Temmerman / Mark Jaspers (foto's vandaag 1/9) / Nnieuws - Frans Van Velthoven.