Lionsclub De Lakenpoortse mocht met haar succesvolle tekenwedstrijd Vredesposter maar liefst 435 jonge creatievelingen van het kOsh begroeten. Vrijdagavond vond de feestelijke uitreiking van de 7e editie Vredesposter plaats in een bomvolle campus Ieperstraat.

De Vredesposter is een wereldwijde tekenwedstrijd voor kinderen tussen 11 en 13 jaar. Elk jaar geeft de internationale hoofdzetel van Lions een thema op. Voor 2017 was dit: 'De Toekomst van Vrede'.

Greet Daniels, voorzitter van de Jeugdcommissie : 'Het is een supergeslaagde 7e 'Vredesposter' geworden met 435 jonge creatievelingen. Iedere deelnemer verdient eigenlijk een 1e prijs. Ik dank ook de juryleden voor hun inzet en de directie van kOsh.

De 1e prijs ging naar Emile De Pooter uit Lichtaart.

Met deze Vredesposter proberen we kinderen te sensibiliseren voor een vreedzame en verdraagzame wereld. We mochten dit jaar terug samen werken met kOsh, waarvoor hartelijk dank. Onder de deskundige begeleiding van de leerkrachten plastische opvoeding, werden 435 prachtige posters getekend. 

In België namen dit jaar 100 Clubs deel en werden er ongeveer 15.000 tekeningen gemaakt. Onze club organiseert de wedstrijd voor de 7e maal.

De top 3 Lakenpoortse Vredesposter  2017 : winnares is Emile De Pooter. Kaat Leemans heeft de eerste prijs gewonnen in het district.
De klas van de winnaar (Emile) wint een graffiti workshop die doorgaat op 9 juni.

Rangschikking Vredesposter 2017 

1e prijs : Emile De Pooter
2e prijs : Mika Hermans
3e prijs : Bauwelinckx.

Persprijs : Brit Vanbilsen.

Djurre Aerts  (spookjes)
Lenn Beckers (tank)
Kaat Leemans
Lotte Moons  (duif)
Emma Van Dyck (rode tekening)
Stig Van Eijnde  (stad zwart wit)
Marthe Van Olmen (stad met vredesteken).'

Heel wat indrukwekkende tekeningen van jonge kunstenaars.

Guy Verellen / NNieuws