Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Energiehuis Kempen helpt met energiebesparing : succesformule

Huisdokter IOK

Met de herfst en winter voor de deur ligt de focus van heel wat gezinnen op energiebesparing. Het aanbod van Energiehuis Kempen kan helpen bij het verlagen van je energiefactuur de komende maanden.

aan huis

Renovatieadvies aan huis door de HUISdokter van Energiehuis Kempen

Heb je renovatieplannen, maar weet je niet waar te beginnen? Wil je gaan voor een lagere energiefactuur en een hoger comfort? Of wil je energie besparen zonder geld uit te geven, maar weet je niet hoe?

De HUISdokter kan je met raad en daad bijstaan gedurende het hele traject, aan huis en op jouw tempo. De HUISdokter kan je helpen van kleine energiebesparende ingrepen, het detecteren van hoge energieverbruikers en het analyseren van je energiefactuur tot je plannen voor een totaalrenovatie.

De hele begeleiding is volledig gratis en onafhankelijk. Zowel voor grote renovaties, als voor tips en advies zonder dat je budget moet voorzien, kan je bij de HUISdokter terecht.

Vraag nu je huisbezoek aan via www.duurzaamwonen.be/huisdokter en krijg nog voor de winter een renovatieadvies aan huis!

Hoe verloopt een begeleiding door de HUISdokter?

  1. De HUISdokter komt aan huis en bekijkt samen met jou welke vragen je hebt, de staat van je huis, het energieverbruik en mogelijke maatregelen of tips om dit te verbeteren.
  2. Je ontvangt een adviesrapport met daarin mogelijke stappen, een inschatting van de kostprijs, mogelijke subsidies, leningen, ... of een beknopt verslag van je bezoek met de besproken tips.
  3. De HUISdokter kan je helpen met het zoeken van aannemers en opvragen van offertes.
  4. Ook tijdens de eventuele werken of toekomstige vragen blijft de HUISdokter ter beschikking om de werken of de besproken tips op te volgen en kan de HUISdokter helpen bij eventuele problemen.
  5. Na de werken kan de HUISdokter helpen bij het aanvragen van premies en het meten van de gerealiseerde energiebesparing.

Matthias Serneels, HUISdokter bij IOK: “Ter plaatse bekijk ik wat de mogelijkheden zijn om energie te besparen, rekening houdend met de wensen en het budget van de bewoners.”

via het Energieloket van je gemeente

Veel bezoekers voor de woon- en energieloketten

Sinds begin dit jaar worden de woon- en energieloketten in 13 gemeenten versterkt door een medewerker van Energiehuis Kempen. Sinds september kwamen daar nog 10 gemeenten bij.

Meeste vragen over premies en leningen

Veruit de meeste vragen gaan over premies en leningen. Dit gaat van algemene info tot een volledige begeleiding bij het aanvragen ervan. Verder komen er vragen rond energiecontracten en meer technische vragen rond bouwen en verbouwen. Ook met woonvragen rond bv. huren en verhuren of sociaal wonen kan je terecht aan het loket.

Gert Druyts, coördinator Energiehuis Kempen:Naast de sterk uitgebouwde digitale informatieverstrekking via www.duurzaamwonen.be blijft een fysiek aanspreekpunt voor heel wat inwoners noodzakelijk. Dat blijkt ook uit het succes van de loketwerking.

Mijn VerbouwLening

Via het Energiehuis kan je ook voordelig lenen voor renovatiewerken als je tot de laagste of middelste inkomenscategorie behoort. Sinds september keerde het Energiehuis Kempen al 385 Mijn VerbouwLeningen uit voor meer dan 10 miljoen euro aan renovatiewerken.

Vraag je lening aan via www.duurzaamwonen.be/mijnverbouwlening

Opgelet, geld lenen kost ook geld!

Bundeling van neutrale informatie over duurzamer, goedkoper en zuiniger wonen, (ver)huren en (ver)bouwen via duurzaamwonen.be

De website duurzaamwonen.be bundelt alle actuele informatie over wonen en energie. Dat is handig omdat maatregelen rond wonen en energie snel veranderen. Subsidies krijgen lokaal soms ook een verschillende invulling.

Op het geïntegreerd platform vind je alle up-to-date-tips om je huis toekomstklaar te maken en worden alle veranderingen op het gebied van wonen en energie nauwgezet bijgehouden. Het platform voegt hierbij geen informatie toe, maar groepeert de betrouwbare bestaande informatie die op het internet te vinden is en biedt deze op maat van de inwoners van een bepaalde gemeente aan.

Duurzaamwonen.be is een initiatief van Kamp C, provincie Antwerpen, ‘Regio in transitie’ en IOK met steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen.

 

 

HUISdokter IOK

HUISdokter IOK

HUISdokter IOK

HUISdokter IOK

HUISdokter IOK

HUISdokter IOK

Huisdokter IOK

Deel dit artikel