U bent hier

Energiekaart : Olen neemt koppositie op vlak van zonnepanelen en windturbines

Kempen regio | Olen | Vlaanderen
31.01.2019 - 10.07u
Door: Herman Gezelle

Vlaams energieminister Lydia Peeters lanceert vandaag de Energiekaart, die toont hoeveel zonnepanelen en windturbines een gemeente telt. De kaart biedt ook informatie over energiecoöperaties.

De Energiekaart is ontwikkeld door het Vlaams Energieagentschap. Op energiesparen.be/energiekaart wordt getoond hoeveel zonnepanelen en windturbines er zijn in een gemeente, provincie en Vlaanderen. Daarnaast is er ook informatie over hoeveel en welke energiecoöperaties actief zijn in de omgeving.

In de toekomst zal de kaart worden uitgebreid met onder meer cijfers over de energiezuinigheid van het gebouwenpark, een overzicht van de lokale Energiehuizen, info over premies, enz.

Olen neemt een koppositie in

Er zijn nog geen definitieve cijfers over 2018, maar voorlopige cijfers tonen dat Limburg en Oost-Vlaanderen koplopers zijn voor het volop inzetten op zonne- en windenergie. Op gemeentelijk vlak nemen Olen, Lo-Reninge, Ardooie en Zele een koppositie in.

Eind 2018 waren minstens 365.744 Vlaamse daken van zonnepanelen voorzien, goed voor een vermogen van 2.759 MW. Er staan ook ten minste 528 windturbines op het vasteland in Vlaanderen, goed voor 1.208 MW. (belga)

Foto : windturbines bij Aurubis Olen/ foto Nnieuws Guy Verellen archief.

imageMeer nieuws

Maatwerkbedrijf TWERK innoveert in coronatijden

Herentals | Kempen regio 24.10.2020 - 12.39u reading time6min

Dat de Coronacrisis heel wat ondernemingen voor bijzondere uitdagingen stelt, is zeer bekend. Dit is dan ook niet anders voor VZW TWERK. TWERK is een maatwerkbedrijf voor mensen met een autismespectrumstoornis (ASS) in Herentals.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto