U bent hier

Energieminister Van der Straeten reageert op geweigerde vergunning gascentrale: "Kiezen we samenwerking of tegenwerking?"

Kempen regio | Nationaal | Vlaanderen
10.11.2021 - 16.49u
Door: Herman Gezelle

Federaal minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) heeft tijdens het vragenuurtje in het federaal parlement gereageerd op de weigering van de vergunning voor de gascentrale in Vilvoorde.

Ze haalde daarbij uit naar haar Vlaamse collega Zuhal Demir (N-VA) die de beslissing nam, zonder haar bij naam te noemen.

 "Dit gaat over hoe we aan politiek willen doen", benadrukte Van der Straeten. "Voeren we een politiek van samenwerking of van tegenwerking?" Ook in het Vlaams Parlement werd hevig gediscussieerd over de kwestie.

Er komt nog verder overleg binnen de regering, zei ze, maar ze wil daar niet op vooruitlopen. Ze wees er en passant ook op dat de gascentrale in Vilvoorde een van de modernste van het land is, "die een bestaande, oudere centrale op dezelfde locatie vervangt."

En de Vlaamse regering kreeg een veeg uit de pan, zonder dat ze iemand bij naam noemde.

"Het gaat erover hoe we aan politiek willen doen. Voeren we een politiek van samenwerking of van tegenwerking? Want dit gebeurt niet enkel met energie, ook met corona of met het klimaat. Willen we oplossingen aanreiken of problemen creëren? Want dit gaat over de bevoorradingszekerheid van het land." (VRTNWS)


imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto