Op het kerkhof van Morkhoven vond een plechtig eerbetoon plaats aan het graf van een gesneuvelde Engelse piloot. De zus van de piloot kwam het graf van haar broer groeten. Het was een bijzondere ontmoeting op de begraafplaats van Morkhoven, meer bepaald aan het graf van de vier bemanningsleden van de 'Pathfinder Lancaster OL-G (R5610)' die door een Duitse nachtjager Messerschmitt boven Morkhoven werd neergehaald op 25 augustus 1942.

Op de foto herkent u Daphne Peterson met haar zoon die een bezoek brachten aan het graf van Sgt. Harold Quintrell,  boordschutter en een van de zeven bemanningsleden waarvan er vier stierven tijdens de aanval of de daaropvolgende ontploffing van het toestel. Mevrouw Daphne Petersen legde samen met twee schoolkinderen bloemen neer op het graf. Burgemeester Jan Peeters keek toe. Een fanfarelid speelde de Last Post.

Mevrouw Daphne Petersen is de halfzuster van Harold Quintrell. Ze werd geboren uit een later huwelijk van haar moeder. Het is pas bij de plechtige 11-novemberherdenking in 2005 dat ze op de hoogte werd gesteld van de aanwezigheid van een broer in het toestel. Inmiddels bezocht ze tweemaal het graf.  Foto J. Vermeulen / Nnieuws.