Afgelopen week is de stedelijlke groendienst begonnen met het kappen van de 174 esdoorns in de Engelse wijk. De Arnhem-, Menen-, Ieper- en Waterloostraat en een gedeelte van de Bergenstraat zijn al 'boomvrij' Deze werken kaderen in een goedkeuringsplan om deze wijk te herwaarderen.

Er komen nieuwe, bredere voetpaden, nieuwe nutsleidingen en er worden 38 nieuwe Amerikaanse lindebomen geplant. Tevens komen er ook nog struiken en grasdallen om het  regenwater beter te laten afvloeien.

De meeste bewoners zijn blij met deze plannen. Vooral voor het verwijderen van de 23 jaar oude esdoorns die vooral de laatste jaren voor heel wat overlast zorgden. De bomen zorgden voor veel minder licht in de huizen en de straatverlichting stond soms tussen de kruinen. De geparkeerde auto's werden besmeurd door vieze boomsappen en vogelpoep.

De wortels vernielden voetpaden, rioleringen en scheidingsmuurtjes en de jaarlijks gevallen miljoenen "helikoptertjes" zorgen bij regenweer voor een bruine, glibberige smurrie. Daarbij komt dat de 174 esdoorns gedurende al die jaren door de groendienst van de stad ook heel slecht onderhouden werden.

De bewoners hopen dat er in de toekomst meer rekening zal mee gehouden worden en dat de nieuwe bomen een betere verzorging krijgen.   Johan Temmerman/ NNieuws.