Maandagavond werden in cc 't Schaliken de uitvoeringsplannen voor de Engelse Wijk voorgesteld. De 280 bewoners van de Engelse Wijk krijgen meer rechtszekerheid. Honderd buurtbewoners kunnen eindelijk hun woning verbouwen. Het k0sh bouwt er een school.

Een honderdtal buurtbewoners waren op de infoavond aanwezig.

De plannen voor de Engelse Wijk en de school werden toegelicht door Eddy Bellens van  studiebureau ARK en Marc Peeters, directeur van kOsh (het katholiek onderwijs stad Herentals).

Volgens de plannenmakers wordt de Engelse Wijk een groene wijk met straten die afgezoomd worden met laanbomen. De huizen in de wijk blijven hun uitzicht behouden. De bewoners kunnen wel aanvragen doen om garages, carports en bijgebouwen op te trekken. Bedoeling is dat de wijk gaat leven. Vrije beroepen, een bakker, buurtwinkel of slager kunnen er zich komen vestigen.

kOsh bouwt school van 1.000 leerlingen

In september 2016 hoopt het kOsh in het braakliggend binnengebied tussen de Sint-Jansstraat en de Lierseweg een nieuwe school te bouwen. Daarin moeten alle leerlingen van de eerste graad in het secundair onderwijs (12- en 13-jarigen) terecht kunnen. 

De nieuwe school wordt in de omgeving van de wijk geïntegreerd. De school telt daarom slechts 2 bouwlagen. De sporthal van 't Binnenhof wordt sporthal voor de school. In de gebouwen van het Binnenhof komt de administratie van de school.

Ouders die hun kinderen afzetten aan de school kunnen dit in een kiss-and ridezone aan de Lierseweg. De leerkrachten rijden tot in de Ieperstraat.

De meeste leerlingen komen te voet, per fiets of met de autobus.