U bent hier

Enkele maanden minder hinder voor de Met Kasterlee

Kasterlee
17.01.2020 - 09.40u
Door: Herman Gezelle

De werken in de Pastorijstraat vlotten goed en waren deze week eerder klaar dan voorzien. Alle toegangswegen van de Markt in Kasterlee zijn dus (tijdelijk) terug in beide richtingen open.

De aannemer van de nutsmaatschappijen zal de opengelegde sleuven na de overkoppelingen aanvullen met asfalt in plaats van steenslag. Dit gebeurt voor het comfort en de veiligheid van fietsers, voetgangers en rolstoelgebruikers.

Vanaf maandag 20 januari start Fluvius gefaseerd met de overkoppelingen op de nieuwe netten in de Turnhoutsebaan, Markt, Binnenpad en Geelsebaan. Per woning zullen Pidpa en Fluvius de bewoners verwittigen van de aansluiting, omdat zij ook binnen moeten zijn om de nodige spoelingen en controles uit te voeren. Op de meeste plaatsen moet de rijbaan niet meer afgesloten worden.

Voor de grote rioleringswerken en de volledige heraanleg van de Markt en de toegangswegen is een aangepaste planning bekend.

Nadat nog enkele juridische aanpassingen zijn gebeurd aan het bestek voor het aanstellen van een aannemer gaan we als volgt te werk:

• Op 28 januari wordt het bestek ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad van Kasterlee.
• Na deze goedkeuring start de openbare aanbestedingsprocedure. Die loopt vermoedelijk tot juni 2020.
• Om de start van de werken over het zomerbouwverlof te hevelen wordt gekozen om te starten met de rioleringswerken in augustus 2020.

Hoe de werken meer gedetailleerd zullen verlopen, wordt gecommuniceerd zodra een aannemer gekend is. Daarnaast wachten we ook nog op de resultaten van en benodigde acties voor het archeologisch onderzoek.

Concreet wil dit zeggen dat in de periode februari tot en met juli 2020 enkel werken van een kleine omvang en met een beperkte hinder worden uitgevoerd.

De gemeente en haar partners stellen alles in het werk om de werken veilig en met zo weinig mogelijk hinder te laten verlopen. We raden iedereen aan om zich in te schrijven op de nieuwsbrief.

Zo krijgt u meteen een stand van zaken, een wijziging in de planning, of belangrijke info over een omleiding in hun mailbox. Dit kan via https://www.aquafin.be/nl-be/particulieren/waar-werken-we/kas3016-riolerings-en-wegeniswerken-de-met.

Ondertussen zijn de problemen met WhatsApp ook van de baan en kunnen burgers zich opnieuw inschrijven voor updates. Stuur het projectnummer KAS3016 naar 0474 56 39 12 en je ontvangt regelmatige updates. Let wel: dit nummer dient enkel om via WhatsApp te communiceren, je kunt er dus niet naar bellen.

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto