Vanaf 4 maart legt een aannemer nieuwe leidingen onder het fietspad in de Watertorenstraat, het stuk tussen de kruispunten met Zavelheide en Schippersweg. Deze werken zullen een zestal weken duren. Tijdens deze werken is er enkelrichtingsverkeer van Herentals naar Sint-Jozef-Olen.

Omleiding

Je kan vanuit Herentals nog wel naar Olen rijden. Wil je richting Herentals, dan volg je de omleiding via Kasteelstraat - Lichtaartseweg - N123 en de ring van Herentals.

Fietsers

Fietsers volgen de omleiding via de Schippersweg en de KMO-zone Zavelheide.

Let op: deze route is niet verhard of verlicht. Heb je graag een verharde ondergrond, dan kan je ook via het jaagpad Herentals bereiken. Fiets je graag op een verlichte route, dan kan je via Heibloem en De Bleek fietsen.

De Lijn

Lijn 15b bedient tijdelijk volgende haltes niet richting Herentals: Weg op Doffen, Kruisboogstraat, Gareelmakerstraat. Er zijn twee vervanghaltes voorzien: Raffinaderij en Ringlaan. In de andere richting blijft de route behouden. Bij downloads vind je een kaartje met verdere toelichting.

Aurubis

De parking van de personeelsingang Aurubis blijft altijd bereikbaar.

Waarom deze werken?

Umicore bouwt een nieuw fabrieksgebouw langs de Watertorenstraat tegenover nr. 38. Umicore heeft in dit gebouw een hoger debiet aan water en gas nodig dan momenteel aangeboden wordt door enerzijds Pidpa en anderzijds Eandis. Deze bedrijven moeten dus hun net verzwaren. Dit gebeurt door een nieuwe leiding aan te leggen onder het fietspad vanaf de grens Herentals tot aan het nieuwe gebouw.