U bent hier

Enthousiasme bij opening 'De Veudrink' Jeugdcentrum2200

Herentals | Neteland
27.10.2017 - 23.12u
Door: Herman Gezelle

Er hing vrijdagavond erg veel enthousiasme in de lucht in de 'rustige' van de vroegere Jeugdclub 10R20. 9 geëngageerde jongeren openden 'De Veudrink' van Jeugdcentrum2200, de nieuwe naam.

Glenn, Jason, Christof, Baba, Nick, Philippe, Jeff, Lander en Jannes zijn één vriendengroep met toekomstvisie voor het jeugdhuis.  De verbouwingswerken starten in het voorjaar 2018.

'Wij zijn 9 geëngageerde en ondernemingsgezinde jongeren uit Herentals (1 uit Bouwel) die graag opnieuw een samenhorigheidsgevoel tot stand brengen bij de Herentalse jongeren' lacht Jeff. 

'We creëren graag opnieuw een plaats in Herentals waar jongeren gemakkelijk de weg naar vinden en graag naartoe komen. Het zijn 2 vriendengroepen die de handen in elkaar slaan om een toegankelijk jeugdcentrum tot stand te brengen:

Glenn, Jason, Christof, Baba, Nick, Philippe en Jeff zijn één vriendengroep. Ze zijn buiten Jason (Bouwel) allemaal afkomstig uit Herentals. Ze zijn een diverse groep uit verschillende opleidingen: KMO-Management, houttechnologie, elektromechanica, project- en eventmanagement, marketing, kinesitherapie en criminologie. Verder zijn ze in 2016 samen begonnen aan 'UNIQ-events'. Een project waarin een jaarlijkse fuif in Herentals georganiseerd wordt. Daarbuiten organiseren ze ook evenementen.

Lander en Jannes zijn eveneens twee geëngageerde jongeren. Beide hebben ze van diverse opleidingen genoten. Samen organiseren ze jaarlijks de Trafficlightparty, wat hen eveneens veel heeft bijgebracht inzake het organiseren van activiteiten.

Op korte termijn willen we het café een nieuw leven inblazen. Ons team ziet veel potentieel in de sfeer die er gecreëerd kan worden om de jongeren op een laagdrempelige manier naar het jeugdcentrum te krijgen. De laatste 2 maanden hebben we dan ook veel werk gestoken om het café opnieuw operationeel te krijgen.

De feestzaal beneden vraagt echter meer werk. Hiervoor rekenen we vooral op de stad Herentals. Er zou dringend een nieuwe afzuiginstallatie en vloer geplaatst moeten worden. Dit wordt normaal gezien ook opgenomen in de begroting voor 2018.

Vanaf dat deze investeringen gedaan zijn, kunnen we beginnen met de zaal een nieuwe look te geven. En met een nieuwe look zal dan ook een nieuwe naam volgen.

Hiervoor luisteren we ook naar de mening van de jeugd uit Herentals die mee hun inspraak krijgen in het kiezen van een nieuwe naam.

Toekomst

'Naar de toekomst toe willen we eveneens uitgroeien in een jongerenwerking waar jongeren doorheen de week ook beroep kunnen doen op een toegankelijk jeugdcentrum', vervoglt Jeff.

'We plaatsten dit echter wel op lange termijn aangezien we dit realistisch willen houden. Wanneer we naar de kerngroep kijken, zijn er een deel aan het werken, bezig met schoolwerk en bezig met andere projecten waardoor dit zelf onrealistisch is om dit extra op te nemen.

Daarom streven we in de toekomst naar een vaste werkkracht die hier zijn/haar verantwoordelijkheden in kan opnemen.

Verder dient het jeugdcentrum een experimenteerruimte te zijn waar jongeren kunnen proberen, mislukken, herbeginnen en overwinnen. Dit door samen te werken en activiteiten zelf te organiseren.

Als er jongeren zijn die interesse hebben om lid te willen worden, mogen ze contact opnemen via de facebookpagina of via mail naar jeugdhuisherentals@hotmail.com', besluit Jeff.

Schepen voor jeugd Bieke Baeten (S.pa) : 'Ik ben fier vanavond omdat dit team de juiste feeling heeft om het jeugdhuis nieuw leven in te blazen. In het budget 2018 gaat de stad de nodige fondsen voorzien om JC2200 te verbouwen tot een nuttige en veilige ontmoetingsplaats voor jongeren uit Herentals en Neteland'.  (pp)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto