De Whitehouse Gallery toont van 6 juni tot 11 juli werken van drie kunstenaars die, elk op een eigen artistieke manier, van eenzelfde interesse voor de onderlinge verwevenheid en wisselwerking tussen de mens en de natuur getuigen.

Entre Chien et Loup

Kunst als een particuliere oefening in een verre echo van sprankelend post-war sculpture.

De artistieke productie van Caroline Coolen is de emanatie van een met blote handen wroetend onderzoeken en zoeken naar een beeldtaal die wars van tendensen in de actuele kunstwereld peilt vanuit 'animalistisch' geïnspireerde drijfveren naar de stand van zaken in de in opspraak verkerende humane existentie.

Het oeuvre van Caroline Coolen is een feest voor het oog; een feest met een angel erin omdat haar werk tegendraads inspeelt op het actueel versnelde consumeren van kunst. Het conflict van en met de hedendaagsheid van kunst speelt in de productie van Caroline Coolen zich af als bij een positief-wringende trial & error beweging.

Into The Distance

Caroline Le Méhauté bevraagt de verhouding van de mens met diens omgeving: de aarde, maar ook de kosmos waar die aarde toe behoort. Haar sculpturen, installaties en werken op papier staan dichtbij de natuur in die zin dat ze bestaan uit aardse materialen zoals turf, kokosvezel en stenen.

Een aardlaag van duizenden jaren oud of rotsen uit de onverwoestbare bergen in de Pyreneeën; slechts het materiaal heeft in al zijn eenvoud al de kracht om existentiële vraagstukken in zich te dragen.

Mahéo werkt met een veelheid aan disciplines en materialen. Hij beschrijft zijn kunst als een mentale ruimte waar kennis in verschillende kamers onderverdeeld is. Zijn oeuvre is als een mentale constructie, waarvan elke nieuwe schakel een vorige kan ondersteunen, maar ook kan herzien.

Zijn algemene interesse in de relaties tussen fysieke en psychologische ruimtes resulteert niet zelden in installaties en objecten met architectuur als een van de centrale thema’s. Paradoxaal genoeg werkt hij regelmatig met textiel, een licht en flexibel materiaal, dat toch als gordijn en ruimtelijke structuur kan functioneren.