Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Erasmus : kOsh scoort opnieuw in Erasmus BESST

kOsh Erasmus

Een interculturele uitwisseling zoals Erasmus is een goede voorbereiding op de toekomst in een steeds internationalere maatschappij. Niet alleen krijgt de talenkennis van leerlingen een boost, ze ontwikkelen ook hun interculturele en persoonlijke competenties.

'Bij een uitwisseling maken leerlingen kennis met een familie in het buitenland waar ze eveneens meerdere nachten doorbrengen', zegt Patrick Heremans, algemeen directeur kOsh.

'Bovendien komen de buitenlandse leerlingen ook een keertje naar België. Het thema van deze uitwisseling is: BESST, wat staat voor ‘BEtter and Stronger by Sharing Together’.

Mensen zijn sociale wezens die vooral leren van en met elkaar. We kunnen veel info vinden via sociale media, maar het is belangrijk om ook elkaars leefwereld te kunnen ‘voelen’/’beleven’.

Met deze uitwisseling proberen wij, leerkrachten, de motivatie van onze jongeren voor school te verhogen, bij te dragen tot hun culturele ontwikkeling en, in onderlinge communicatie, te bouwen aan hun zelfvertrouwen.

Deze multilaterale uitwisseling BESST werd opgestart voor leerlingen van de 3e graad met verschillende achtergronden uit 4 landen : België, Italië, Polen en Turkije.

Er werden ideeën gedeeld, er werd gediscussieerd en het begrip voor elkaar is gegroeid… Dit alles onder de vorm van discussies, onderzoek, sport en spel. De uitwisselingen vonden plaats in de schooljaren 2021-2022 en 2022-2023. De werktaal die we gebruikten, is het Engels.

Een eerste uitwisseling werd gepland van 17-23 oktober 2021 in Sanliurfa, Turkije. De tweede uitwisseling ging door van 15-21 mei 2022 in België. De derde uitwisseling ging door van 23-29 oktober 2022 in Anzio, Italië. De laatste uitwisseling ging door 16-22 april 2023 in Libiaz, Polen.'

kOsh Erasmus

kOsh Erasmus

kOsh Erasmus

kOsh Erasmus

kOsh Erasmus

Deel dit artikel