De 'degradatiematch' ERC Hoeilaart - VC Herentals eindigde op 3-1.  De thuisploeg kwam de 1e helft sterk aanzetten.  Snel werd het 1-0.

Kevin Spiessens kon de bordjes opnieuw gelijk laten hangen : 1-1.  Ruststand.

Na de koffie kregen de druivenjongens nog enkele kansen.  Die resulteerden in 2-1 en 3-1.  Rood-wit kon echter geen vuist meer maken.

3-1 eindstand.  Een bedroevend resultaat voor de meegereisde VC-supporters.

16 Sterrebeek 25 5 11 9 36/41 24.

DOELPUNTEN: 10' Wouters 1-0, 12' Spiessens 1-1, 67' Van Den Berg 2-1, 87' De Mol 2-1.

'Een regelrechte ramp, dat doet pijn'

Een teleurgestelde Jan Deckers, VC-pr :  'We zeiden het vorige week nog, de ene week is de andere niet en op een voetbalweekend, zeker in derde amateurklasse B, waar er blijkbaar geen zekerheden meer bestaan, kan de situatie zomaar op z'n kop gezet worden.

Dat mocht VC Herentals zondag in z'n verste verplaatsing aan den lijve ondervinden.

Een ijskoude wind sneed door merg en been. De acteurs op het kunstgrasveld wilden er het beste van maken. Hoeilaart, dat vorige week toch wel verrassend van Diest won, had blijkbaar moed geput uit die overwining want zij gingen vrank en vrij hun kans.

Toch waren het de bezoekers die in de eerste helft de wetten dicteerden. Zij lieten de bal vlotjes rondgaan en maakten de bal, bij momenten, ongrijpbaar voor de tegenstander.

Toch was het de thuisploeg die na 10 minuten op voorsprong leek te komen, maar doelman Vervoort kon met een beenveeg in hoekschop werken. Die hoekschop werd in eerste instantie ontzet, maar Wouters trapte de afvallende bal in één tijd voorbij Vervoort.

VC moest al meteen achtervolgen. Lang kon Hoeilaart niet genieten van die voorsprong want nauwelijks één minuut later hingen de bordjes terug in evenwicht.

Op een voorzet kon Van Dingenen koppen maar doelman Vandervoort kon de bal niet klemmen en Spiessens was er als de kippen bij om het leer tegen de netten te duwen. 1-1 en alles was te herdoen.

Halfweg de eerste helft werd de bedrijvige Bruyninckx diepgestuurd. maar Stef kreeg de bal met het hoofd net niet over Vandervoort. Op een afstandschot van Voorspoels kon de Hoeilaartse doelman nog net in hoekschop werken.

Met de rust in zicht belandde een voorzet op het hoofd van Van Dingenen, die leek te gaan scoren, maar de bal verdween aan de, voor Herentals, verkeerde kant van de paal buiten. Het laatste gevaar voor de rust was voor een schot van Vercammen pal op Vandervoort.

Na de herneming was de eerste kans nog voor Convalle die op Vandervoort besloot, maar gaande weg werd Hoeilaart sterker en VC verloor z'n grip op de wedstrijd.

In de 54e minuut resulteerde dat in een bal op de paal. Even later moest Bellens zijn doelman bijspringen. De bezoekers kregen de bal niet meer tot bij hun aanvallers.

De thuisploeg geloofde hoe langer hoe meer in hun kans. Even na het uur verscheen een thuisaanvaller voor Vervoort, maar Simon kon in hoekschop werken. In de daaropvolgende fase moest hij zich, alweer op een afstandsschot, deze keer van Van den Berg, gewonnen geven. 2-1

VC moest nu wel vooruit, posteerde Spiessens als extra aanvaller. Maar de opbouw gebeurde ongestructureerd. Het was natuurlijk ook oppassen voor de fatale tegenaanval.

Maar de bezoekers geraakten nog wel aan kansen. In de 84e minuut kon Vandebroek op Vandervoort afgaan maar zijn lob ging over doel. Even later verscheen Spiessens alleen voor het bezoekende doel : zijn schot mistte de juiste richting. Het doelpunt viel, even voor het eindsignaal, aan de andere zijde, waar De Mol, ook al van op afstand, de eindstand binnenschoot. 3 - 1

Hoeilaart zou wel eens het zwarte beest voor VC kunnen worden, want ook in de heenmatch moest roodwit tegen deze ploeg de duimen leggen.

Zo goed de resultaten van de afgelopen weken, waarin roodwit zich stilaan uit de degradatieproblemen leek te werken, zo dramatisch waren zondag de uitslagen op de andere velden.

Van de 6 degradatiekandidaten verloor enkel roodwit en speelde Kampenhout gelijk. De andere 4 wonnen hun, op papier, moeilijke wedstrijd.

Herentals parkeert terug op plaats 13 die het weinig benijdenswaardig recht geeft op een eindrondeticket voor een verlengd verblijf in derde amateurklasse.

Het zouden nog wel eens 5 zware cupmatchen kunnen worden, te beginnen volgend week met het Diegem van Pieter Jacobs, zoon van Anderlecht-icoon Ariël, dat na een 10 op 12 opgeklommen is naar plaats 4 en de leiding aanvoert in de derde periode', besluit Jan Deckers.