Mieke Hendrickx, de weduwe van de vermoorde veearts-keurder Karel Van Noppen ontving zaterdagavond op het gemeentehuis in Lille postuum het ereburgerschap van de gemeente Lille.

'Karel heeft zijn idealisme en zijn rechtschapenheid moeten bekopen met de dood', onderstreepte burgemeester Marleen Peeters.

Niet alleen weduwe Mieke Hendrickx, ook haar kinderen Birgit en Werner Van Noppen en haar kleinkinderen en ook enkele voormalige buren van het Zand in Wechelderzande waren bij de uitreiking aanwezig.

Na een indringende minuut stilte nam Mieke Hendrickx het woord om iedereen te bedanken. 'Ik was eigenlijk verrast door het nieuws van het ereburgerschap voor Karel maar dat veranderde vlug in diepe dankbaarheid', sprak de weduwe emotioneel. 'Wechel is een prachtig dorp waar we graag terugkomen. We willen de gemeente bedanken om de naam van Karel levend te houden.'

Wim Peeters uit Gierle, de voormalige woordvoerder van de intussen opgedoekte Stichting Dokter Karel Van Noppen, bracht nog een passende hulde aan de veearts die zijn strijd tegen de hormonenmaffia moest bekopen met zijn leven.  Foto's Mil Cambré/ Nnieuws.