Onder het motto 'Hoe maakt u het?' richt de 19de editie van Erfgoeddag volop de schijnwerpers op vakmanschap en ambachten. Een mooi voorbeeld hiervan is het vakmanschap van onze vrijwillige molenaars die actief zijn op de Buulmolen. Op zondag 28 april kan je hen live aan het werk zien

Bekijk de molen in actie en smul van een kraakverse pannenkoek

Bij voldoende wind laten de molenaars elke laatste zondag van de maand de molen draaien om zo graan te malen tot meel voor het bereiden van brood of andere graanproducten. Ben je ook benieuwd hoe het proces van graankorrel tot meel verloopt?

Kom dan een kijkje nemen hoe de molenaar tewerk gaat en smul nadien van een lekkere pannenkoek, gemaakt met het versgemalen meel. De dag zelf kan je ook meel en ambachtelijk gebakken brood kopen. Dit brood wordt ter plaatse gebakken in een houtgestookte broodoven.

Demonstratie instrumentenbouw

Tijdens de erfgoeddag is er ook een demonstratie instrumentenbouw. In onze regio specialiseerde vzw Westelfolk zich in het aanleren en spelen van oude volksmuziek op traditionele instrumenten, zoals de Vlaamse doedelzak, hommelbouw en -spel, draailierspel, folkgitaar,... Tot slot kan je live de folkgroep 'Flanel' aan het werk zien. Zij brengen een mix van Vlaamse en Kempische muziek.

Praktisch:

zondag 28 april van 10.00 tot 18.00 uur Buulmolen, Industrielaan z/n, 2250 Olen

de folkgroep 'Flanel' treedt op van 14.00 tot 15.00 uur en van 15.30 tot 16.30 uurgratis pannenkoeken tussen 13.00 en 18.00 uur