U bent hier

Eric Van Meensel (N-VA) kandidaat burgemeester

Grobbendonk
22.06.2018 - 11.55u
Door: Herman Gezelle

Eric Van Meensel (N-VA) wil zichzelf opvolgen als burgemeester van Grobbendonk. "Als partij willen we het minstens zo goed doen als in 2012. De kandidatenlijst is zo goed als klaar."

6 jaar geleden werd N-VA als nieuwkomer meteen de grootste partij in Grobbendonk. Hierdoor mocht de fractie tijdens de tweede helft van de legislatuur de burgemeester leveren.

De lat wordt opnieuw hoog gelegd. De lijst wordt getrokken door burgemeester Eric Van Meensel. "Op plaatsen 2 en 3 staan de schepenen Greet Van de Peer en Hilde Leens", weet de burgemeester. "De top 5 wordt vervolledigd door de fractieleider in de gemeenteraad Philip Ardies en de fractieleidster van de OCMW-raad Annie Van Goubergen.

Lijstduwer is de lokale voorzitter Jef Robbroeckx. Lijsttrekker van de tweede kolom, op plaats 12, is gemeenteraadslid Veroniek Hoorelbeke."

20 van de 21 namen zijn bekend.

Op de lijst staan 10 mannen en 10 dames. Alleen de naam van de kandidaat die straks op de 9e plaats zal staan, is nog een goed bewaard geheim.

Een opvallende nieuwkomer is Krishna Regmi. Krishna is afkomstig uit Nepal en baat in de Leopoldstraat een sushi-restaurant uit. Hij is tevens voorzitter van de Nepalese gemeenschap in België.

Miet De Bruyn is de zus van Piet De Bruyn, nationaal volksvertegenwoordiger voor N-VA en voorvechter inzake holebi-rechten. Stefan Smidts is volbloed Grobbendonkenaar en heeft een 10-tal jaren geleden het ondertussen verdwenen café De Lindekens uitgebaat.

Stefan De Schutter is eigenaar van de elektrozaak SDS in de Leopoldstraat en bekend in de hele gemeente. Nancy Kelders woont pal op de scheiding van Vorselaar en Grobbendonk. "Als je vanuit Vorselaar Grobbendonk binnenrijdt, is zij echt 'de eerste burger' van Grobbendonk", grinnikt Van Meensel. De voorlaatste plaats op de lijst is voor Karin Vanluchene, de echtgenote van de burgemeester. (pp-pb)  foto's Nnieuws archief.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto