De Sint is in het land, de feestdagen staan voor de deur. 'De mooiste tijd van het jaar', zingen de kinderen. Je warme bakker in je buurt presenteert in volle glorie al dat lekkers.

Smaak wordt voor een groot deel bepaald door de geur. Als je langs Eric's Bakkerij aan de Turnhoutsebaan Kasterlee loopt, kan je de natuurbroden, de artisanale speculaas, de feestelijke creaties van chocolade bij het binnenkomen al bijna proeven. Een gebakgeur is altijd ook gekoppeld aan een goed gevoel.

'Onze speculaas is een geheim Kastels Sint-recept'

'Voor onze Sint-speculazen gebruiken we enkel goei hoeveboter', zegt bakker Eric trots. 'De basis blijft donkere kandijsuiker, bloem en kaneel. Enkel de Sint kent ons eeuwenoud Kastels recept.

Ook voor al ons gebak, broden, chocolade kiezen we ingrediënten dichtbij de natuur. Dat wil zeggen: zonder 'onnodige' verbeteraars, geen mixen en een beperkt gebruik van suiker. Het geheim voor back to basics-brood en gebak? Tijd, passie en liefde.

We zorgen er met ons tof team altijd voor dat we jou het lekkerste dagverse brood kunnen bieden. Als 's ochtends alles op tijd bij jou op de ontbijttafel staat, in de goede vorm, dan zijn we gelukkig.'

'Madame Toert : nagelnieuw koffiehuis in ex-pand Helsen'

'Vanaf de lente 2020 openen we ons splinternieuw koffiehuis Madame Toert in het vroegere pand van restaurant Helsen, aan de Pastorijstraat 27 Kasterlee', kondigen Eric & echtgenote Christel fier aan.

'We gaan er voor de regio een uitzonderlijke én heerlijke gebak-kaart aanbieden met de nodige accenten op gezondheid, met o.a. ook bio- en vegan-ingrediënten, maar vooral intens én smaakvol.

Je zal er beroemde licht gebrande koffiebonen kunnen ontdekken, Japanse groene thee & Uji matcha. 
'Het is altijd m'n droom geweest, om een eigen koffiehuis met een kwalitatieve en dagverse kaart te openen', onderstreept Christel.

Nieuw : overheerlijk yuzu gebak met Japanse matcha

'We introduceren ook nieuw supergezond gebak, exclusief in onze regio. We gebruiken Japanse groene theepoeder in onze patisserie. De matcha komt rechtstreekse uit Uji Kyoto van onze vrienden theeboeren die er verschillende internationale Tea-Awards mee gewonnen hebben.
Het gebak bevat vb. yuzu, een kleine citrus vrucht, die qua smaak enigszins lijkt op een citroen, maar ook de smaak van ander citrusfruit in zich heeft. (zie foto).

We blijven constant verbeteren en nieuwe dingen uitproberen.  Onze klanten staan altijd centraal. Dat weten ze.'

'Gemotiveerde medewerker welkom'

'We breiden ons tof team nog uit', besluit Eric. 'We zoeken gemotiveerde mensen tijdens het week-end voor de bakkerij. Studenten of flexi-job. Zaterdag of zondag van 03u tot 9u ongeveer. Heb je interesse, niet twijfelen maar gewoon doen. Bel Eric 014 85 05 14 - of ericsbakkerij@skynet.be'.

Eric's Bakkerij : een absolute aanrader voor het échte feestgebak. Het hele jaar door.

Guy Verellen/ Nnieuws // vid Eric.