De Herentalse sp.a heeft hun 'groene flank' versterkt met Erik Vervoort, ex-Groen.

Een verrassende kandidaat voor de sp.a is Erik Vervoort, alias de Witte. Verrassend, want hij was tussen 2000 en 2006 al gemeenteraadslid voor Groen, en werd ook in 2006 voor deze partij gekozen. Na enkele jaren politieke pauze neemt hij de draad weer op, op de lijst van de Herentalse sp.a.

'Mijn groene achtergrond is voor mij belangrijk', zegt Vervoort (47). 'Natuur is mijn passie. Ik ben al 30 jaar actief bij de Herentalse Natuurgidsen, en al even lang lid van Natuurpunt. Wandelingen begeleiden doorheen onze Kempische natuur, vogels spotten, onze groene plekjes beschermen… Ik ben er al lang mee bezig. Ik heb jarenlang bij Boskat gewerkt, en werk nu nog als zelfstandige tuinman.
Herentals is nog een groene gemeente, vol mooie en beschermde natuurplekjes. De Netevallei, de Bosbergen, Snepkensvijver. Als we dat willen behouden voor onze kinderen, moet de politiek daar ook aandacht voor hebben, en ons milieu en de open ruimte beschermen. De stap naar de politiek was voor mij dan ook logisch.'

“Maar ik heb altijd gevonden dat groen en rood meer zouden moeten samenwerken. Milieubeleid mag niet elitair worden, en je mag de sociale impact van sommige milieumaatregelen niet verwaarlozen. Als je de ganse bevolking achter een duurzaam milieubeleid wil krijgen, moet je een sociaal milieubeleid voeren! Actie voeren tegen de dure elektriciteitsprijzen en gezamenlijke aankopen van groene energie organiseren voor jan en alleman. Wat Johan Vandelanotte en de sp. a nu doen is sociaal milieubeleid, goed voor ons klimaat, én goed voor de portemonnee van de mensen die het het hardst nodig hebben.

“Voor zo’n sociaal groene ideeën kies ik nu bewust voor de Herentalse sp.a. Want de Herentalse sp.a’ers zijn doeners.  Werkgelegenheid, betaalbare energie, zuinige huisvesting, natuur en milieu, kinderopvang, veilige stoepen en fietspaden, een mooiere stationsomgeving. Het staat allemaal in ons verkiezingsprogramma. Ik kon er mijn groene inbreng in doen, en werd er warm ontvangen.'

(bericht sp.a)