Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ernstige verkeershinder door werken op Simonsebrug (Zuiderring N71) Mol

In opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer vinden er van maandag 24 tot en met zondag 30 april structurele herstellingswerken plaats op de Zuiderring ter hoogte van de Simonsebrug.

Over een afstand van 130 meter geldt beurtelings verkeer over de middenberm van de brug, geregeld met tijdelijke verkeerslichten. Aangezien het hier gaat over een drukke verbindingsweg verwachten we – zeker tijdens de spitsuren – lange wachtrijen.

Er moeten dringend structurele herstellingswerken gebeuren aan de Simonsebrug. Deze werken omvatten niet alleen het vernieuwen van de asfaltlaag van de twee rijstroken in beide rijrichtingen.

Grondiger herstellen

Op twee locaties binnen de volledige werfzone moet er grondiger gewerkt worden tot op de betonstructuur van de brug. Zo worden er boringen uitgevoerd om de toestand van de brug verder te analyseren.

Daarna volgen er herstellingen, waarbij ook de brugdekplaat volledig zal worden vernieuwd. Ook de waterdichting, beschermlaag en onderlaag moet op beide zones vervangen worden. Vervolgens komt er een nieuwe toplaag in asfalt.

Andere herstellingen

Tijdens dezelfde week zal een aannemer op drie andere locaties op de Zuiderring nog plaatselijke asfaltherstellingen uitvoeren. Ter hoogte van de werfzone moet het verkeer tijdelijk over één rijstrook. We verwachten dat dit weinig hinder zal opleveren.

Deel dit artikel