Op woensdag 1 december verwachten de politie in de namiddag ernstige verkeershinder in en rond Geel.

De hinder zal zich vooral voordoen op de Ring, N19g, de Antwerpseweg en zal ook merkbaar zijn in de ruime omgeving rond Geel.

Stel bezoeken aan Geel uit, vermijd de omgeving of zoek alternatieve routes of verplaatsingsmogelijkheden.

De Boerenbond, Groene Kring en Ferm voor Agrovrouwen plant die dag een grote tractorenactie over heel Vlaanderen om aandacht te vragen voor een duidelijk en realistisch stikstofkader.

In elke provincie zullen er tractorencolonnes uitrijden. Voor de provincie Antwerpen gaat deze actie door in Geel.

Naar verwachting zullen er 400 tot 500 tractoren in verschillende kolonnes vanuit Retie, Turnhout, Herentals en Westerlo rond 13 uur richting Geel rijden.

In Geel zullen de colonnes op elkaar aansluiten op de ring rond Geel tussen het rondpunt van de Antwerpseweg en de aansluiting met de nieuwe Noord-Zuidverbinding.

De tractoren zullen tussen 14 en 16 uur een parcours rijden over de linkerrijstrook van dit traject. Doorgaand verkeer blijft mogelijk aan een maximale snelheid van 50 km per uur over de rechterrijstrook.

Dwarsend verkeer op dit traject aan het kruispunt met Drijhoek en Larumseweg is niet mogelijk, ook niet voor fietsers. Dwarsend verkeer is wel mogelijk onder de ring via Rauwelkoven, maar ook daar zal er sterke verkeershinder zijn.

Overheden, politie en organisatoren hebben de nodige afspraken gemaakt om deze actie in goede banen te leiden. Ongeveer 60 politiemensen worden ingezet, voornamelijk voor de verkeersbegeleiding.

Politie Geel-Laakdal-Meerhout zal intensief communiceren via de sociale media over het verloop van de actie. Welke maatregelen er ook zullen genomen worden, het aanrijden van de kolonnes en de actie op de Ring rond Geel zullen onvermijdelijk ernstige verkeershinder veroorzaken tussen 13 en 17 uur in de wijde omgeving van Geel.' (pol)  Foto NNieuws.