U bent hier

ESK Leopoldsburg - VC Herentals 2-1 : opnieuw nét niet na 2 penalties voor VC

Herentals
07.04.2018 - 22.36u
Door: Herman Gezelle

Dame Fortuna stond zaterdagavond niet aan de kant van roodwit.  Jan Deckers pr-VC : 'Herentals leed zaterdagavond in Heppen, het thuisdecor van Leopoldsburg, een zoveelste nederlaag, die het niet hoefde te verliezen. Zelfs 2 toegekende strafschoppen konden niet voorkomen dat de bezoekers met lege handen naar huis moesten.

VC startte fel en had na 2 minuten al kunnen/moeten leiden. Van Schoonhoven mocht alleen op Ghijssens afgaan, maar de thuisdoelman kon zijn ploeg voor een vroege achterstand vrijwaren. Beide ploegen acteerden eerder rommelig, de staat van het veld zal er zeker voor iets tussen gezeten hebben.

Pas na 20 minuten kwam de thuisploeg een eerste keer dreigen maar de kopbal van Bosmans,, ex-VC, ging over. Het gevaar van Leopoldsburg kwam van hoge ballen. Zo werd er één in de handen van Vervoort gekopt. Aan de overzijde viel de bal in de grote rechthoek voor de voeten van Van Schoonhoven, maar de Nederlander kreeg de bal weer niet voorbij Ghijssens.

Het laatste wapenfeit voor de rust was een ver schot van Mathei, waar Vervoort toch wat moeite mee had. VC had weeral het gevoel dat bij de 0-0 ruststand er meer in gezeten had.

2 strafschoppen voor bezoekers

Net na de pauze gingen de bezoekers naarstig op zoek naar die voorsprong. Voorspoels werd onmiddellijk diepgestuurd, omspeelde Ghijssens, maar moest te ver uitwijken.

In tweede instantie kon de thuisportier in hoekschop werken. Na een uur moest Ghijssens weer aan het werk op een schot van Bruyninckx. Leopoldsburg kreeg meer grip op de wedstrijd. VC kreeg in die periode de bal niet meer vooraan. Minuut 63: een vreemd schot van Bosmans dwarrelde over Vervoort in doel 1-0.

Minuut 72 : Vandebroek kreeg teveel ruimte en via de trapte overhoeks, via de binnenkant van de paal, de 2-0 op het bord. En VC in de touwen.... dacht je.

Het moest nu wel resoluut voor de aanval kiezen, Spiessens werd aanvaller maar dat hield natuurlijk gevaar in achteraan. In de 77e minuut ging Voorspoels achter een diepe bal aan, maar werd aangetikt binnen het strafschopgebied. Davy trapte die zelf, maar Ghijssens ranselde het leer in hoekschop.

De bezoekende druk werd groter, Leopoldsburg moest terug. In de 80e minuut ging Bruyninckx zijn kans maar werd van de sokken gelopen. Opnieuw strafschop. Deze keer zette Van Schoonhoven zich achter de bal en Ghijssens was geklopt 2-1.

Nog een keer was de thuisploeg dicht bij de definitieve voorsprong maar de bal ging naast. In de allerlaatste minuut belandde een bezoekend schot tegen de arm van een gele verdediger maar de scheids vond 3 penalties een beetje van het goede teveel en floot het einde van de wedstrijd.

Het wil voor VC maar niet lukken. Een gelijkspel had een beter beeld gegeven over de wedstrijd. Een driepunter ware welkom geweest, maar het werd weerom niets.

Roodwit ontbeert dat tikkeltje geluk om zo'n wedstrijden naar zich toe te trekken. Het is nu bang afwachten wat zondag de concurrentie-dalers doen. Maar dat weten we pas zondag om kwart voor vijf. Volgende zondag om 15:00 u. komt Houtvenne naar Sint-Janneke,' besluit  Jan Deckers.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto