Rood-wit was naar Neerpelt afgereisd in de hoop de eerste punten te pakken na de moeilijke seizoenstart.  De Limburgers begonnen stevig aan de wedstrijd.  VC werd eenvoudig tweemaal koud gepakt door fouten in de verdediging,  2-0.  Davy Voorspoels kon op het halfuur milderen tot 2-1.  Ook de ruststand.

Na de koffie nog geen kentering bij de bezoekers want Pelt bleef stevig aandringen voor meer. En met succes : 3-1 en 4-1.

Haneveer scoorde nog in de eindfase : 4-2, (90').  VC Herentals blijft troosteloos laatste in de rangschikking met 0 punten.

VC-doelman Vervoort moest nog van het veld met een open wonde aan de kin. Na verzorging in het ziekenhuis kon hij mee huiswaarts met het team. (pp)

VC nog steeds puntenloos na 2e Limburgse trip
'Wie zei ook alweer dat 't kan verkeren', reageert Jan Deckers VC-pr. De vorig jaar zo secure verdediging van VC Herentals kreeg er weer vier om de oren, waarbij een aantal weggevers van formaat tussen zaten. Had de afwezigheid van Spiessens en het posteren van Thomassen op het middenveld er iets mee te maken? Wie zal het zeggen. Maar als je buitenshuis tweemaal scoort moet je normaal punten meebrengen. Niet dus.

De wedstrijd zelf dan. VC speelde zeker niet slecht en stak zelfs het vuur aan de lont, want na enkele minuten reeds, na een snelle aanval, kon Voorspoels bijna scoren maar Delarbre kon nog net in hoekschop werken. Het werd dan even windstil. Tot in de 8e minuut centraal een pass vertrok vanop meer dan 40 m.

De bezoekende defensie verkeek zich op die lange bal. Klaps nam het cadeau in dank aan en schoot naast Vervoort binnen 1-0. De bezoekers wilden absoluut de 0 van het bord en na een mooie aanval werd Thomassen in schietpositie gebracht maar Martijn schoot naast. Het water viel dan letterlijk met bakken uit de hemel . Sommige spelers hadden last om recht te blijven.

Herentals kreeg dan nog een tweede koude douche te verwerken want, rond het kwartier, op een onschuldige voorzet was er weer een mis-communicatie; het stond zowaar 2-0. Boeken toe? Toch niet. Want eerst werd Bruyninckx diepgestuurd; Delarbre was eerst bij de bal. Even later werd Voorspoels het straatje ingestuurt, Davy omspeelde de doelman en lukte de eerste VC-treffer van het seizoen.

En roodwit wou meer want in het volgende kwartier waren de kansen voor de bezoekers. Eerst ging een kopbal van Voorspoels net naast, seconden later moest Delarbre redding brengen op een poging van Davy.

En nog was het niet gedaan want even voor het halfuur kopte de Herentalse spits over. Met de rust in zicht in zicht troefde de boomlange Ebobo een Herentalse verdediger af, maar Vervoort voorkwam een vroege KO.

De pauze doet VC de laatste weken blijkbaar goed want ook nu kwamen de bezoekers weer goed uit de kleedkamers met meteen een fout op Jasper Vandebroeck aan de rand van de 16. Convalle krulde de vrije trap een metertje over. Even voor het uur legde de thuisploeg nog eens een mooie aanval op de mat en die werd met een lage volley door Klaps knap afgewerkt.

3-1 Het werd nu makkelijker voor de thuisploeg, temeer nog wanneer enkele minuten later diezelfde Klaps zijn volley van even daarvoor wou overdoen maar de bal mistrapte. Het leer caprioleerde echter voor zijn andere voet en nu legde hij de bal buiten het bereik van Vervoort. 4-1. Nog was de ellende voor de bezoekers niet voorbij want enkele minuten later moest Convalle geblesseerd het veld verlaten.

Ook Vervoort kreeg nog zijn deel, want na een botsing met een Peltenaar bleef de Herentalse goalie minutenlang op de grond liggen. Een gapende wonde onder zijn kin was zijn deel en moest naar het ziekenhuis.

Het siert de bezoekers dat ze toch bleven proberen om van de onoverbrugbare achterstand iets af te knabbelen. Eerst was er een schot waarbij Delarbre alle moeite had: Voorspoels kwam centimeters te kort om de rebound tegen de netten te duwen. En toch lukte VC het nog om te milderen.

Na alweer een actie uit het boekje kon Haneveer overhoeks scoren. 4-2 Maar de winnaar van dit vroege degradatieduel was al eerder gekend.

VC blijft zo troosteloos en puntenloos laatste. Maar de tegenstrever wordt het soms te makkelijk gemaakt. Slechts indien VC zijn defensie op orde krijgt kan er aan punten-pakken gedacht worden, dat is duidelijk. Maar de wil is zeker aanwezig.

Volgend week geen Limburgs duel want dan komt Ternesse naar St. Janneke. Heel VC Herentals wil en moet het positief houden: hoe langer de reeks met nederlagen wordt, hoe dichterbij de eerste overwinning komt', besluit Jan Deckers.