U bent hier

Ethyleenlek Westerlo - Lek gelokaliseerd, herstel tegen begin volgende week

Westerlo
13.12.2019 - 15.22u
Door: Mark Jaspers

In Oevel, een deelgemeente van Westerlo, is het vorige week vastgestelde lek in een pijpleiding met ethyleen gelokaliseerd. Dat meldt de gemeente Westerlo. Het gaat om een klein gaatje ter hoogte van een lasnaad. Het beschadigde deel zal worden vervangen door een nieuw stuk leiding, en die werken zouden begin volgende week worden afgerond.

In Westerlo was zes dagen lang de gemeentelijke fase van het rampenplan van kracht na de ontdekking dat er een lek was in de pijpleiding, die van de Antwerpse haven naar Duitsland loopt. Voor de herstelling kon beginnen, moest overtollig ethyleen worden afgefakkeld aan beide zijden van het lek, in Laakdal en Zandhoven. Donderdag kon dan de zoektocht beginnen naar de precieze locatie van het lek.

Na de herstelling en na goedkeuring van de reparatie door specialisten van de brandweer mag de beheerder de leiding opnieuw in gebruik nemen.

Dat zal nogmaals gepaard gaan met beperkt fakkelen in Zandhoven ter hoogte van de sluis tussen het Albert- en het Netekanaal. Wanneer de ethyleenleiding weer volledig in dienst is, zullen de tijdelijke fakkels in Zandhoven worden verwijderd.

Naar de oorzaak van het lek is het nog gissen. Het beschadigde stuk leiding zal voor verder onderzoek naar de Universiteit Gent worden gestuurd. (Belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto