U bent hier

Ethyleenlek Westerlo - Rampenplan ook maandag van kracht, affakelen nog steeds aan de gang

Westerlo
09.12.2019 - 16.47u
Door: Mark Jaspers

In het Kempense Westerlo blijft maandag de gemeentelijke fase van het rampenplan van kracht, nadat in de nacht van donderdag op vrijdag een lek was vastgesteld in een pijpleiding met ethyleen in de industriezone van Oevel. Het affakelen van het overtollige ethyleen dat in de na het lek afgesloten leiding zit, blijft nog voortduren in het naburige Laakdal en Zandhoven.

Het affakelen gebeurt met de vaste fakkel van chemiebedrijf Ineos in Laakdal en met twee mobiele fakkels ter hoogte van Zandhoven. Pas wanneer er de druk in de leiding voldoende laag is, zullen er graafwerken starten om tot bij het lek te komen. Daarna kan de eigenlijke herstelling starten. Tot dan blijft het rampenplan van kracht, stelt de gemeente Westerlo.

Ten laatste dinsdagochtend is er opnieuw overleg tussen de veiligheidsdiensten en de beheerder van de pijpleiding. De civiele bescherming blijft intussen metingen doen op de locatie van het lek. Het lek bevindt zich in een lange pijpleiding tussen de Antwerpse haven en Duitsland.

Aangezien ethyleen brandbaar is, werd vrijdagochtend meteen de gemeentelijke fase van het rampenplan van kracht. Er waren wel geen grootschalige ontruimingen nodig en ook het verkeer op de nabije E313 ondervindt geen hinder. (Belga)

imageMeer nieuws

Maatwerkbedrijf TWERK innoveert in coronatijden

Herentals | Kempen regio 24.10.2020 - 12.39u reading time6min

Dat de Coronacrisis heel wat ondernemingen voor bijzondere uitdagingen stelt, is zeer bekend. Dit is dan ook niet anders voor VZW TWERK. TWERK is een maatwerkbedrijf voor mensen met een autismespectrumstoornis (ASS) in Herentals.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto