De creatieve dames van De Wollies zijn ontzettend blij en gelukkig.  Ze behalen de Prijs 'Grootste & Warmste Kerstboom-haken van België & EU'.

Gerechtsdeurwaarder Eric De Belder op de Grote Markt Herentals : 'Vanavond om 18u kon ik vlot met de landmeter alle vaststellingen doen voor de officiële erkenning. 

Het resultaat verdient een pluim. De Grootste & Warmste Kerstboom-haken van België en EU meet exact 11m, 60 cm en 01 mm.  Ik ga nu het dossier overmaken aan het Guinness Book of Records.'

'1.000-en granny lapjes voor Grootste Kerstboom van België'

'We zijn begin mei dit jaar begonnen met het haken en breien van granny lapjes van 20 op 20 centimeter voor deze gigantische kerstboom', zegt Marie-Jeanne van De Wollies. '

We wilden de grootste kerstboom van België maken met meer dan 3.500 lapjes. Ook steunen we de minderbedeelden in de gemeenschap.  Dat is nu gelukt.  Fantastisch.  Het slechte weer deert ons niet.  De vreugde is intens.

Tot vandaag stond de grootste boom van België in Rollegem. Deze is 8 meter hoog. Samen met de hulp van een massa mensen uit Neteland wilden de Wollies dat record verbreken.

Voor elk lapje stof vonden we immers een sponsor. Voor 2 euro kon je een lapje ondersteunen.

De opbrengst gaat naar het Olivia Fund.

Na Kerstmis verwerken we alle lapjes tot dekens. Deze dekens worden geschonken aan organisaties die mensen in nood helpen.

Onze actie gebeurde met medewerking van lokaal bestuur Herentals, dat voor het geraamte, de plaatsing op de Markt en de verlichting vandaag zorgde, in samenwerking met Verwerft Schrijnwerkerij op de Lierseweg, en met steun van H-Estate Wolstraat en Beweging.net.', besluit Marie-Jeanne.

Schepen Bart Michiels : 'Dit is een mooi resultaat van een heel warm project. Het is de bedoeling dat nog tot 6 januari zoveel mogelijk mensen een selfie nemen bij de boom en die op de sociale media zetten met de hashtag #warmstekerstboom. Al die beelden worden dan automatisch verzameld.'

Winterse sfeer

De Herentalse handelaars pakken in de weekends van 11-12 en 18-19 december uit met speciale shoppingdagen. Vanaf 18 december kan je ook in Noorderwijk en Morkhoven opnieuw allerlei lichtsculpturen bewonderen.

Het stadscentrum krijgt daar van 26 december tot 2 januari een artistieke variant van met WinterStorm.  Vanaf dit weekend kunnen de kids komen schaatsen op de Grote Markt.  Gratis tickets krijg je bij de diverse handelaars.

Johan Temmerman/ NNieuws.  Bekijk de vid tot einde : de verlichting wordt officiëel ontstoken.