U bent hier

€12,4 miljoen voor schoolinfrastructuur 3master

Kasterlee
29.09.2017 - 13.59u
Door: Herman Gezelle

Vlaams volksvertegenwoordiger en burgemeester van Kasterlee Ward Kennes (CD&V) heeft vandaag bevestiging gekregen van Vlaams Minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) dat BuSo en BuBa de 3master werden geselecteerd voor subsidies om nieuwe schoolgebouwen te zetten.

De Vlaamse regering heeft deze voormiddag namelijk beslist om in het kader van het DBFM programma een bedrag van meer dan 12,4 miljoen euro te voorzien voor schoolinfrastructuur in Kasterlee. De scholen zijn gelegen op de rand van de dorpskern en het Koningsbos en hebben al vele decennia een vaste plaats verworven in het Kasterleese onderwijslandschap.

"Het is de tweede keer dat in Kasterlee via het DBFM programma belangrijke investeringen in scholenbouw mogelijk worden gemaakt," benadrukt Ward Kennes. Want recent kon ook de school SMIK (Kogeka groep) genieten van DBFM middelen om een nieuwe secundaire school te bouwen. Die is zopas in gebruik genomen en wordt dit najaar officieel geopend.

In heel de provincie Antwerpen komen 17 Antwerpse scholen in aanmerking om via publiek-private samenwerking een nieuw schoolgebouw te bouwen.

In het voorjaar van 2017 werd een nieuwe DBFM oproep aan schoolbesturen gelanceerd voor een investeringswaarde van 300 miljoen euro. Dat bedrag werd in het herfstakkoord van de Vlaamse Regering tot 550 miljoen euro opgetrokken.

Het nieuwe DBFM scholenbouwprogramma versterkt de inhaalbeweging in scholenbouw die kadert in het Masterplan Scholenbouw. Het nieuwe DBFM programma legt enkele nieuwe accenten: er wordt gekozen voor clusters van schoolbouwprojecten omwille van de schaalvoordelen en voor een grotere betrokkenheid en verantwoordelijkheid van de inrichtende machten en schoolbesturen.

De scholen worden door het DBFM projectbureau bijgestaan om de bouwopdrachten te realiseren.

"Kasterlee is geen scholencentrum, maar er wordt wel een divers en kwalitatief hoogstaand aanbod aangeboden. Met dit voorstel van minister Crevits, wordt dit aspect van Kasterlee nog enorm versterkt," aldus Ward Kennes. (pp)

imageMeer nieuws

Gouden Liam krijgt huldiging in AC

Gouden Liam krijgt huldiging in AC
Herentals | Internationaal | Nationaal 05.12.2019 - 19.45u

Dragon op traject naar ISS, eerste trap gerecupereerd

Internationaal | Kempen regio | Mol 05.12.2019 - 19.39u

Vier Kerst en Nieuw met Sinfonia Heist

Vier Kerst en Nieuw met Sinfonia Heist
Heist op den Berg 05.12.2019 - 17.58u

Nieuwtjes schepencollege Geel

Nieuwtjes schepencollege Geel
Geel 05.12.2019 - 17.53u

Tot 5 jaar effectief voor zakkenrollerij, o.a. in Heist

Heist op den Berg | Kempen regio | Vlaanderen 05.12.2019 - 16.10u

UNIZO verkiest 3bouw uit Westerlo tot nationaal 'Maakbedrijf van het Jaar'

Provincie Antwerpen | Westerlo 05.12.2019 - 09.29u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto