De Vlaamse regering maakt via AGION €356.332 vrij voor diverse renovatiewerken in  Kempense scholen.

Via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) kunnen schoolbesturen uit het gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs onder meer subsidies aanvragen voor kleinere verbouwingswerken (werken die tot €125.000 kosten, inclusief btw).

Basisschool Millekemol in Mol-Millegem kan rekenen op €100.088  voor diverse renovatiewerken. Vrije Basisschool Wezel in Mol-Wezel krijgt €99.98 subsidie.  De lagere school van het St.-Jan Berchmanscollege ontvangt €87.450 voor de renovatie van trappen.

HIK Volwassenen Onderwijs uit Geel krijgt van de Vlaamse overheid €10.793 voor renovatiewerken aan haar filiaal in de Jozef Calasanzstraat Mol. De school wil er asbest verwijderen.

Een subsidie van €58.012 gaat naar kOsh-basisschool (W)Onderwijs in Herentals voor de fase 3 van haar bouwplannen. Het gaat om de oude vleugel in de Nonnenstraat, tussen de school en het nonnenklooster. In dat pand komen o.a. een nieuwe polyvalente zaal en modulair aanpasbare klaslokalen. Dat bouwdossier gaat al van 2003 mee. Daarvoor kreeg scholengroep kOsh in 2019 ook al subsidies. (bw) Foto Nnieuws archief.