Maandagmiddag overhandigde Caps, sponsor van Wout van Aert, een cheque €5.000 aan het REVAlution Center van To Walk Again in het AZ Herentals.

Caps verkocht tijdens het voorbije crossseizoen zo'n 1.500 petten en schonk de opbrengst ervan aan het postrevalidatiecentrum waarvan Van Aert peter is.
De voorbije winter stond Caps op elke cross rode petjes te verkopen.

Met de opbrengst ervan wilden ze To Walk Again een hart onder de riem steken. "Het REVAlution Center is een erg mooi initiatief om aan bij te dragen. Het idee is ontstaan toen we vorige winter met Wout van Aert in zee gingen.

Als partner van zijn eenmansploeg wilden we ons engageren voor het goede doel dat hij steunt en zo kwamen we met het idee om petten te verkopen op de cross. We hebben er heel wat verkocht en nog wat bijgepast om nu een mooi rond bedrag af te geven", aldus Sarah Timperman, Sales & Marketing van Caps.

Dr. Toon Claes, ondervoorzitter van het REVAlution Center, is erg dankbaar voor het initiatief van Caps. In het postrevalidatiecentrum kan To Walk Again hoogtechnologische apparatuur aanbieden om zo mensen te helpen in hun revalidatieproces en ze opnieuw hoop te geven.

"Ik ben heel tevreden. Al die bijdragen maken een groot geheel en dat is echt nodig. Het is ook belangrijk dat we mensen kunnen enthousiasmeren met wat To Walk Again doet en waarvoor we staan. Daarom zijn figuren als Wout van Aert en zijn vrouw, Sarah De Bie, ook erg belangrijk."

Het postrevalidatiecentrum kan elke gift gebruiken, want de hoogtechnologische apparatuur gaat gepaard met een hoog prijskaartje. "Zo één pak waarmee mensen met verlamde benen weer kunnen wandelen, kost maar liefst 160.000 euro.

We hebben er op ongeveer drie jaar tijd drie kunnen aanschaffen, maar de wachttijden zijn lang", vervolgt Claes. "Het volgende doel is om ook kinderen zo'n EKSO-pak aan te bieden.

De kostprijs daarvan ligt echter nog hoger: 400.000 euro om precies te zijn. We hebben dus nog veel ambities, maar we moeten het ook kunnen realiseren. Het is echt een wereld van verschil voor zij die opnieuw rechtop kunnen staan en kunnen wandelen dankzij dat pak."

"We willen in de toekomst het Center ook uitbreiden en toegankelijker maken over heel Vlaanderen, maar voorlopig is Herentals de enige plek waar we de apparatuur kunnen aanbieden. Daarom helpen alle kleine beetjes en zijn we erg dankbaar voor iedere bijdrage die we ontvangen."