De Vlaams regering heeft basisschool Arkades in Herentals en de basisschool van het St.-Jozefcollege in Turnhout subsidies gegeven voor het installeren van modulaire units.

Om meer ruimte te creëren beslisten zowel de basisschool Arkades (hoogbegaafde kinderen) als de lagere school van het Sint-Jozefcollege aan de Oude Beersebaan in Turnhout om tijdelijk modulaire klassen te plaatsen. 

De huur van de units met een totale oppervlakte van 630m2 bij Arkades aan de Herenthoutseweg kost jaarlijks €81.292. De Vlaamse regering steunt de school hiervoor met €56.904.

De projecten werden geselecteerd op basis van objectieve criteria zoals capaciteitsnood, multifunctionaliteit en duurzaamheid. In de hele provincie Antwerpen krijgen 16 scholen zo'n ondersteuning.

Arkades is sedert 2018 een gesubsidieerde school met vestigingen in Herentals, Gent en Houthalen.  Directeur en oprichtster Elke Coorens : ' We werken elke dag samen met een team aan de persoonlijke ontwikkeling van meer- en hoogbegaafde kinderen en jongeren.

Rekening houdende met de ontwikkelingsdoelen, de leerdoelen en de eindtermen ontwikkelde Arkades een eigen en uniek concept waarbij de leerstof op een projectmatige manier wordt aangeboden.'  Foto's Nnieuws archief : Elke Coorens met haar team.