U bent hier

Euregio Jeugdorkest neemt u mee in de wereld van de Symfonische Dans

Neteland
05.03.2019 - 15.34u
Door: Mark Jaspers

Het Euregio Jeugdorkest is een symfonisch orkest dat samengesteld is uit de meest getalenteerde jongeren uit Vlaanderen en Nederland en dat al meer dan 15 jaar onder de kundige leiding staat van de Belgische dirigent Hans Casteleyn.

In 2018 werd het EJO gekroond tot beste Nederlandse jeugdsymfonieorkest tijdens het Nationaal Concours in Leeuwarden/Rotterdam. Afgelopen zomer kon het orkest nog eens internationaal uitblinken want de muzikanten en hun entourage trokken naar Wenen waar ze enkele fantastische concerten verzorgden in onder meer de zaal van de Wiener Sängerknaben en de Gouden Zaal van de Musikverein. Opnieuw scheerden ze hoge toppen bij collega-orkesten, jury's en masterclass-professoren.

In het voorjaar van 2019 brengt het orkest een programma rond Symfonische dansen naar de Vlaamse en Nederlandse zalen. Aaron Copland swingt de pan uit met veel ritmiek en humor in de onvervalste cowboy-muziek van Rodeo, Nino Rota raakt een gevoelige snaar in de indrukwekkende ballet-suite uit de film La Strada en Sergei Rachmaninov laat het orkest in al haar facetten klinken in zijn spectaculaire Symfonische Dansen! Een programma om door overweldigd maar ook verrast te worden!

Dit fantastische programma is te zien en te horen in Vlaanderen en Nederland
Zondag 17 maart, 14.30u in CC Jan Van Besouw, Goirle (NL)
Zaterdag 6 april, 20.00u in Cultuurcentrum De Warande, Turnhout (BE)
Zondag 7 april, 14.30u in Theater Chassé, Breda (NL)
Zaterdag 18 mei, 20.30u in Concertzaal Tilburg (NL)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto