U bent hier

Euro Media Group reikt Alfacam reddende hand

Vlaanderen
18.06.2013 - 13.36u
Door: Herman Gezelle

Het failliete mediabedrijf Alfacam uit Lint wordt grotendeels overgenomen door Euro Media Group (EMG). Dat heeft De Tijd vernomen van de curatoren. EMG bracht met ruim 25 miljoen euro het hoogste bod uit. Het neemt nu alle technische middelen van Alfacam over. Zeker 25 personeelsleden zouden aan de slag kunnen blijven.

Euro Media Group is actief in zeven Europese landen. Het bedrijf beschikt over 92 studio's en 74 captatiewagens, verspreid over Frankrijk, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zwitserland, Italië en België. In ons land is de groep eigenaar van Videohouse, dat net als Alfacam diensten levert aan de televisiesector.

Naast Euro Media Group had ook Mediapro, dat de wedstrijden in de Spaanse voetbalcompetitie in beeld brengt, interesse om rivaal Alfacam over te nemen. Maar het bod van Euro Media Group was hoger.

Euro Media Group neemt nu alle activiteiten van Alfacam over. Details daarover zijn er nog niet. De grond en gebouwen van Alfacam in Lint worden apart verkocht. De onderhandelingen daarover lopen nog.

Het blijft nog afwachten of de overnameprijs voldoende is om de schuldeisers terug te betalen. De Vlaamse regering staat voor 16,4 miljoen euro borg voor de Alfacam-leningen. Het is nog niet duideljik hoeveel personeelsleden precies aan de slag zullen kunnen blijven. Maar na het afspringen van eerdere overnamegesprekken met een Indiase groep is nu voor het personeel alleszins een einde gekomen aan een periode van grote onzekerheid. (De Tijd)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto