U bent hier

Euro Space Center 30 jaar : succes-story

Internationaal | Nationaal | Vlaanderen
25.11.2021 - 09.44u
Door: Herman Gezelle

2021 is het jaar van een dubbele verjaardag voor het Euro Space Center. Europa's enige themapark over ruimtevaart viert dit jaar zijn 30e verjaardag en de eerste verjaardag van zijn heropening.

Na een investering van 13 miljoen euro en een jaar van werkzaamheden heeft het Euro Space Center inderdaad een complete opknapbeurt gekregen.

Naast nieuwe attracties die een grotere onderdompeling in het ruimte-universum mogelijk maken dankzij een volledig herziene scenografie, omvat het centrum twee restaurants, 240 bedden, een planetarium, laboratoria, enz.

De nieuwe attracties, zoals de Free Fall Slide, de Space Rotor of een gloednieuw Mars Village, zullen jong en oud bekoren, of het nu gaat om een stage, een ruimteklas of een bezoek met familie of vrienden. Hier zijn wat verklaringen.

2021, een succesvolle zomer

Eén jaar na de heropening en ondanks een moeilijke volksgezondheidscontext doet het Euro Space Center het goed! Het Euro Space Center verwelkomde tot nu toe in 2021 studenten voor meer dan 17.000 dagen ruimteklassen.

Juli en augustus waren goed gevuld met niet minder dan 1.000 studenten die van de schoolvakanties gebruik maakten om hun kennis bij te spijkeren in één van de 13 opleidingscursussen, gaande van astronomie tot raketbouw.

De studenten hebben duidelijk plezier in ons aanbod, want er zijn al tal van reservaties gemaakt voor stages in 2022.

De zomer telde ook meer dan 30.000 bezoekers die met hun familie of vrienden de verste uithoeken van het heelal zijn beginnen ontdekken... een succes dat zich in het najaar voortzette met de week van Allerheiligen, die met bijna 3.000 bezoekers eveneens volgeboekt was.

Bovendien kunnen bezoekers dankzij een nieuw e-ticketing systeem hun tickets reserveren op de datum die hun het beste uitkomt. Dit reserveringssysteem garandeert de kwaliteit van de dienstverlening en zorgt voor een ideaal onthaal van alle bezoekers.

Het educatieve themapark is enkele weken van tevoren volgeboekt en sinds de heropening heeft het Euro Space Center niet minder dan 65.000 bezoekers verwelkomd die hun dromen over ruimteavonturen kwamen waarmaken.

De kerstman in het Euro Space Center, een primeur

Na de komst van Sinterklaas (in de weekends van 28 en 29 november en 4 en 5 december) is het Euro Space Center verheugd nog een vooraanstaande gast te mogen verwelkomen.

Maak plaats voor de magie van Kerstmis! Voor de eerste keer in 30 jaar laten wij u vanuit de ruimte, en met de kerstman, genieten van een galactische kerstsfeer met een selectie van seizoensgebonden lekkernijen, een decoratie die lekker naar dennenbomen ruikt, heerlijke glühwein, tartiflette, ajuinsoep, enz.

Tijdens het weekend van 18 en 19 december zet de kerstman zijn slee neer in Transinne om alle astronauten in spe te verwelkomen en hen, wie weet, een paar navigatietips te geven voor hun eigen vliegmachine.'
Meer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto