Leerkrachten kunnen nu ook in Vorselaar en Westerlo terecht voor gratis lesmateriaal over de EU

Met nieuwe afhaalpunten in Kamp C in Westerlo en de onderwijsbibliotheek van de Thomas More hogeschool in Vorselaar kan Europa Direct Provincie Antwerpen leerkrachten die op zoek zijn naar lesmateriaal over de EU nog beter bedienen.

Nieuwe afhaalpunten

Lesgeven over de EU zo eenvoudig mogelijk maken, dat is het doel van Europa Direct Provincie Antwerpen. Met 2 nieuwe afhaalpunten kan de doelgroep nog beter bereikt worden. Het gaat om Kamp C, het centrum voor Duurzaamheid en Innovatie in de bouw, in Westerlo en de Thomas More Hogeschool in Vorselaar.

"De keuze voor Thomas More is niet toevallig" licht gedeputeerde voor Europese samenwerking Kathleen Helsen toe. "Door samen te werken met deze hogeschool komt Europa Direct in contact met de toekomstige leerkrachten basis- of secundair onderwijs, een heel interessante doelgroep."

Docente Veerle Nelen is enthousiast over het nieuwe lesmateriaal: "Prachtig en leerrijk materiaal over Europa. Ik zie de leerlingen in de klas al enthousiast bezig met originele leermiddelen als de stickerpuzzel en de happertjes vol EU-weetjes."

Voorheen konden leerkrachten ook al materiaal afhalen in het Provinciehuis (Antwerpen), OBED (Antwerpen-Noord), het Vrijbroekpark (Mechelen) en docAtlas (Turnhout). DocAtlas verhuisde onlangs overigens naar een nieuwe locatie in Bibliotheek&Archief Turnhout, bij cultuurhuis de Warande.

Het lesmateriaal bestaat uit werkboekjes, kleurboeken, stickerpuzzels en posters voor de leerlingen.

Daarnaast is er nog een ruim aanbod aan brochures voor leerkrachten met meer informatie over bijvoorbeeld de euro, de economische crisis en de werking van de Europese Unie. Verder kunnen leerkrachten ook 27 EU-tafelvlaggetjes ontlenen om een Europese Ministerraad te simuleren in de klas.

Meer info:
www.provincieantwerpen.be/europaindeklas

Foto: Docente Veerle Nelen met het nieuwe lesmateriaal in het leercentrum van Thomas More Vorselaar - Copyright: provincie Antwerpen