Op maandag 22 februari is het de jaarlijkse Europese Dag van het Slachtoffer.

Een kwaliteitsvolle opvang is ontzettend belangrijk om een ingrijpende gebeurtenis te verwerken. Onze personeelsleden engageren zich om slachtoffers goed op te vangen, te helpen en te informeren.

Elke dag zetten de leden van ons korps zich dan ook in om slachtoffers op een warme manier op te vangen. Daarom willen we onze korpsleden op deze bijzondere dag dan ook bedanken en stimuleren om dit blijven te doen met een kleine versnapering en een gedicht gemaakt door onze maatschappelijk assistenten. (gedicht in bijlage)

Onze politiezone vindt het belangrijk dat het slachtoffer een prominente plaats krijgt bij onze tussenkomsten. Daarom dienen we blijvend te investeren in ons personeel en hun motivatie om iedere burger en vnl. de slachtoffers, respectvol te behandelen.

Slachtofferbejegening als één van de basisopdrachten

Dat de leden van de beheersorganen van de lokale politie Zuiderkempen en het korps enorm veel belang hechten aan de politionele bejegening van slachtoffers blijkt tevens uit de tewerkstelling van twee maatschappelijke werkers die binnen de sociale dienst van onze politiezone dagelijks met alle medewerkers het beste van zichzelf geven.

De sociale dienst van de lokale politie Zuiderkempen staat de politieambtenaren van de zone bij in het uitvoeren van hun basisopdracht van slachtofferbejegening, geeft de slachtoffers nadere steun en informatie en oriënteert hen naar de gepaste professionele hulpverlening.

Zij werken hiervoor nauw samen met verschillende hulpverleningsinstanties, het parket en met de diensten slachtofferonthaal Vlaanderen. Voor een afspraak met één van de maatschappelijke assistenten van de sociale dienst bel je 014 539600 of mail je naar info@politiezuiderkempen.be.

Maar uiteindelijk draait het om het slachtoffer. Daarom werken we ook sterk samen met Vlaanderen en het parket van Antwerpen aan de uitbouw van een Family Justice Centrum en een Zorgcentrum na seksueel geweld.