U bent hier

Europese prijzenregen in Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg
07.10.2018 - 17.31u
Door: Mark Jaspers

Op vrijdag 5 oktober werden de winnaars van de kraslotenwedstrijd van Pop up Europa bekendgemaakt in CC Zwaneberg. Marleen Verhaeren, Maria Verlinden en Rita Bergen gingen met de hoofdprijzen aan de haal.

Hun naam werd uit de grote hoeveelheid aan kraslotjes geloot. Eric Verbist, schepen van Europese zaken, deelde de prijzen uit. Marleen ging naar huis met een overnachting in provinciaal recreatiedomein De Nekker in Mechelen, Maria ontving een gezinsabonnement voor het provinciaal recreatiedomein het Zilvermeer en Rita een waardebon voor provinciaal cultuurhuis de Warande.

De kraslotenactie was onderdeel van Pop up Europa Heist-op-den-Berg. Nog tot 15 oktober kun je Europa ontdekken in Heist-op-den-Berg.

Prijzen

Het bleef niet bij drie hoofdprijzen, want CC Zwaneberg stelde ook heel wat prijzen beschikbaar. Vijf deelnemers wonnen duo-tickets voor de film, twee gelukkigen ontvingen duo-tickets voor de voorstelling Buurman en tot slot werd er één duo-ticket voor het Zesde Metaal uitgedeeld.

De bibliotheek van Heist-op-den-berg bezorgde aan twee winnaars het boek Nultijd van Juli Zeh. In september kregen bezoekers van het cursuscentrum, de bib, het gemeentehuis en CC Zwaneberg een Europees kraslot cadeau. Wisten ze het juiste antwoord, dan maakten ze kans op een prijs. Na de prijsuitreiking volgde nog de theatervoorstelling De Man door Europa van Lucas De Man.

De winnaars van de Europese kraslotenactie v.l.n.r. Rita Bergen, Maria Verlinden en Marleen Verhaeren - Copyright: Provincie Antwerpen

Pop up Europa Heist-op-den-Berg

Pop up Europa zit er nog niet op in Heist-op-den-Berg. Woensdag 10 oktober brengen 40 Heistenaren een bezoek aan het Europees parlement in Brussel en de bibliotheek van Heist-op-den-Berg hult zich nog tot 15 oktober in Europese kleuren met een tentoonstelling en een boekenwedstrijd.

"Met Pop up Europa willen we onze burgers informeren over de werking en de realisaties van de Europese samenwerking, op zo'n manier dat ze daarover met elkaar in dialoog gaan. Om dat te bereiken bieden we een reeks laagdrempelige activiteiten aan", verduidelijkt gedeputeerde voor Europese Samenwerking Peter Bellens enthousiast. "Het concept slaat duidelijk aan en krijgt zelfs internationale waardering. Pop up Europa is door het Europese Comité van de Regio's bekroond met de EU Public Communication Award voor beste EU-campagne."

Wanneer:

Vrijdag 5 oktober om 20 uur

Waar:

CC Zwaneberg, Cultuurplein 1, Heist-op-den-Berg

Meer info:
www.popupeuropa.be/heist-op-den-berg

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto