75 fans van Iris waren dinsdagavond naar sporthal De Vossenberg in Herentals afgezakt om de halve finale van de Noorderwijkse zangeres te zien.Nog eens 30 familieleden waren present bij de grootouders van Iris in Vorselaar.

Het songfestival maakt toch nog altijd iets los. Er werd over de verschillende nummers druk gepraat. Toen Iris op het podium stond, werd het stil in de zaal.

Na het nummer was iedereen akkoord met het oordeel van songfestivalkenner André Vermeulen : 'Sterke prestatie neergezet'.

De avond kabbelde verder en de vriendinnen Lauren, Jana, Anke en Linda werden enkel nog enthousiast bij de liedjes van het Ierse jongensduo en de oma's uit Rusland.

Bij de 10 finalisten voor zaterdagavond is Iris er helaas niet bij. Europa koos voor deze eerste halve finale voor vlotte up tempo nummers.

Iris mag tevreden zijn en zoals het hoort waren de aanwezigen teleurgesteld : 'Nooit kijken we nog naar het songfestival'.

Iris, Laura Van den Bruel keert zondagnacht nog terug naar Noorderwijk.

De uitzending van de finale op groot scherm gaat zaterdag zoals gepland gewoon door. Vanaf 18u is elke fan van het songfestival welkom op het plein achter het Dorpshuis aan de Ring in Noorderwijk.

Foto's  Peter Vissers en Kristof Baelus / Nnieuws.