U bent hier

Eva De Bleeker : 'Upgrade van Car-Pass in samenwerking met de sector'

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen
14.09.2021 - 11.34u
Door: Herman Gezelle

Staatssecretaris voor Consumentenbescherming, Eva De Bleeker, bezocht vandaag de tweedehandsafdeling van garage Eurostar 2000 in Sint-Pieters-Leeuw. Ze wees er, gezien de huidige stijgende vraag naar occasiewagens, op het belang van de Belgische Car-Pass.

Om consumenten optimaal te blijven beschermen op de groeiende tweedehandsmarkt zal Car-Pass een upgrade krijgen in samenspraak met de sector.

Zo is het de bedoeling dat de Car-Pass ook aangepast wordt aan hybride en elektrische voertuigen, zal het mogelijk zijn om online de onderhoudsgeschiedenis bij te houden én willen we dat data, na anonimisering, beschikbaar wordt voor onderzoek dat de consument ten goede komt.

De markt voor tweedehands voertuigen boomt. Uit cijfers blijkt dat er in de eerste acht maanden van 2021 al een groei van 14,5% te noteren valt in vergelijking met 2020.

De stijging tegenover de pre-corona situatie, in 2019, bedraagt 4.5%. Aan de basis van deze forse opmars liggen vooral de leveringsproblemen voor nieuwe wagens maar eveneens de afwachtende houding van de consument tegenover elektrische en hybride voertuigen.

Die stijgende cijfers zorgen er natuurlijk voor dat heel wat consumenten zich voor het eerst op de occasiemarkt begeven.

Anderzijds zorgen de cijfers er ook voor dat het aanbod op de Belgische markt verkleint, wat voor invoer van tweedehands voertuigen uit het buitenland zorgt. En daar knelt het schoentje soms, want voorlopig is er voor wagens die van elders uit Europa komen, geen Car-Pass of andere wettelijke verplichting voorzien.

De Bleeker wil de Car-Pass dan ook als een good practice bepleiten in gans Europa.  Foto Nnieuws : Volvo Van Houdt Kempen.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto