U bent hier

Evaluatie test BE-Alert

Heist op den Berg
13.06.2019 - 18.46u
Door: Mark Jaspers

Bij een noodsituatie in onze gemeente willen we jou graag snel verwittigen. Daarom kan het lokale bestuur gebruikmaken van BE-Alert, een systeem dat je meteen op de hoogte brengt.

Je kan een BE-Alertbericht ontvangen via een sms, een gesproken bericht via een vaste lijn of een mail. Je moet hiervoor wel inschrijven op www.be-alert.be. Je kan meerdere adressen of telefoonnummers registreren en aangeven of je zowel alarmeringsberichten als boodschappen van algemeen nut wil ontvangen.

Voor het lokale bestuur is het natuurlijk belangrijk om te weten of dit systeem ook goed werkt. Daarom lanceerde team Communicatie op donderdag 6 juni tussen 14 en 15.30 uur een test per sms en mail.

In de dagen en weken vooraf werd in verscheidene media een oproep gepubliceerd om in te schrijven. Niet zonder resultaat: een 370-tal mensen schreven zich in en brachten zo het totaal van de BE-Alert-accounts voor Heist-op-den-Berg op bijna 2.600.

Er werden 1.956 sms'jes en 1.758 mails verstuurd. Toch ontving niet iedereen die zich had ingeschreven het testbericht of de testmail. Hoe kwam dit?

• De test werd verstuurd als 'boodschap van algemeen nut' en niet als alarmbericht. Gevolg was dat wie bij zijn inschrijving niet aangeduid had dat hij/zij boodschappen van algemeen nut wil ontvangen, geen bericht kreeg.

• Wie zich inschreef op 6 juni na 9.16 uur kreeg geen bericht omdat team Communicatie het testbericht op dat moment al klaargezet had om te vertrekken. We waren ons er niet van bewust dat inschrijvers na dat tijdstip het testbericht niet meer zouden ontvangen.

• Sommige inschrijvers maakten een foutje bij het ingeven van de contactgegevens (typfout in telefoonnummer of mailadres) of valideerden de bevestigingsmail niet tijdig.

Bedoeling is om de test jaarlijks te herhalen zodat we leren werken met het alarmeringssysteem, foutjes kunnen opsporen en wegwerken, en ook steeds meer burgers vertrouwd geraken met deze manier van informeren en/of alarmeren.

Wil jij voortaan ook verwittigd worden? Registreer je dan vandaag nog op www.be-alert.be!

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto