Vzw Kempens Landschap en Slow Cabins voorzien bijzondere eco overnachtingsplek nabij Helschot

Onthaasten in een alleenstaand prikkelarm ecohutje op een geheime plek nabij huis, omringd door rust en prachtige natuur. Dat is het concept van "Slow Cabins". Sinds 2017 staat er al eentje op het domein van Kempens Landschap in Wuustwezel, maar sinds kort kan je nu ook op één van hun terreinen nabij Helschot in Laakdal even helemaal komen onthaasten.

Bosreservaat Helschot

Het beschermde bosreservaat Helschot is maar liefst 60 ha groot en bestaat al eeuwen lang. Hier krijgt de natuur vrij spel zodat de zeldzame fauna en flora, die vooral in oude bossen voorkomen, er hun gang kunnen gaan en blijven groeien. Het boscomplex maakt deel uit van het prachtige Merodegebied.

Het gebied was eeuwenlang in handen van de prinsen de Merode. In 2004 kocht het Vlaams Gewest dit aangesloten groengebied van zo'n 1500 ha aan om het in zijn geheel te kunnen bewaren. Kempens Landschap kocht toen ook enkele hectaren bos- en weiland om de eenheid van het gebied verder te bewaren.

Een Slow Cabin: wat is dat?

Het is op één van die percelen van Kempens Landschap dat recent een tijdelijk, zelfvoorzienend mini-huisje is neergezet voor koppels of andere mensen die er willen onthaasten. De Slow Cabin is een zelfvoorzienende en verplaatsbare "eco design" cabine die garant staat voor een unieke natuurervaring in verfijnde eenvoud.