Een zangeres en een drummer laten zich begeleiden door zelf gespeelde backing tracks. Everlasting Happyland (ELHL), een muzikaal duo bestaande uit zangeres Kathleen Swaans en drummer Benny Willekens, ontstond in Gierle.

'We leerden elkaar kennen in een coverband en werkten eerst samen aan een theaterproductie,' zegt Kathleen Swaans.  'In 2015 begonnen we de muziek die we eerder hadden geschreven voor onze rockband, te herwerken naar een project met twee. Het resultaat werden songs die klinken als feeërieke verhalen uit een magisch realistisch universum.'

'ELHL schopt niet tegen de schenen maar creëert een wereld waarbij klein menselijke verhalen worden genageld op emoties van verdriet, angst en bewondering. Het is een lyrische geluid dat zou kunnen weerklinken vanuit een uithoek van de hemel.

Muzikaal kan je ons onderverdelen in de vakjes Alternatief, Independent en Avant-garde. Zelf durven we het New Vintage te noemen.

De voorbije jaren is er ook veel energie gekropen in het technisch op punt stellen van hun live-act. Maar nu is de tijd daar om dit potentieel te laten groeien.
 Daarom trekken we naar het publiek.

In eerste instantie naar de lokale podia.
Voordat er een album wordt opgenomen willen we live bouwen aan een stevige basis.'

Ervaring is er genoeg, maar onbekend is onbemind.
 Om die reden speelt ELHL op 28 mei een showcase voor professionals, waarbij ze lokale cafébazen, organisatoren, boekingsagenten. Misschien ontmoet u dan binnenkort Everlasting Happyland op een podium in uw buurt.

Line - up
• Kathleen Swaans - Vocals
• Benny Willekens - Drums
• Backing Tracks - Music

Beluister en bekijk ELHL op: http://vi.be/everlastinghappyland
Contact: everlastinghappyland@gmail.com