U bent hier

Ex-bondscoach Robert Waseige is overleden (79)

Nationaal
17.07.2019 - 11.54u
Door: Mark Jaspers

Robert Waseige is vandaag op 79-jarige leeftijd overleden, dat meldt RTBF. Waseige sukkelde al een tijdje met zijn gezondheid. Hij was bondscoach van de Rode Duivels op Euro 2000 en het WK 2002 in Japan en Zuid-Korea.

Na een eerder bescheiden carrière als hardwerkende middenvelder - 4 jaar op het hoogste niveau bij zijn geliefde Club Luik – liet Robert Waseige begin jaren 70 voor het eerst van zich spreken bij het toenmalige Winterslag. Aanvankelijk nog als speler-trainer, later als coach loodste hij de Limburgse club in 3 jaar tijd van 3e naar 1e nationale.

Na een eerste doortocht bij Standard keerde Waseige in 1979 terug naar Winterslag, dat 2 jaar later onder leiding van de Luikenaar Europees voetbal afdwong.

De trainerscarrière van de immer veeleisende Waseige nam na een korte periode bij Lokeren pas echt een hoge vlucht bij Club Luik. Hij smeedde een elftal dat zich steevast in de subtop nestelde, en nu en dan Europees speelde, onder meer na winst in de Beker van België in 1990. (VRT NWS) Foto : Robert Waseige met Marc Wilmots/ Photo News.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto