K.O. die vroeger mee manège Wittenberg in Herentals runde, verscheen voor de strafrechter in Turnhout op verdenking van mensenhandel

Een Braziliaanse vrouw was er in 2007 tewerkgesteld als stalknechte tegen een uurloon van 4,5 euro. Ze woonde in een onverwarmde caravan.

‘Via een vals paspoort was ze als Portugese ingeschreven', zei procureur Inge Delissen. ‘De eerste maand kreeg ze 800 euro uitbetaald. Daarna werd dat bedrag verminderd tot 200 euro.   De rest werd afgehouden voor zogenaamde regularisatie. K.O. heeft zich  willen verrijken op de kap van anderen.'

De gewezen  co- manège-uitbater riskeert een celstraf. Het Centrum voor Gelijke kansen en Racismebestrijding stelt zich burgerlijke partij.  Het slachtoffer vraagt een schadevergoeding.

De zaak wordt verder gezet op 8 oktober.


Reactie van een ex-medewerker uit Herentals  :

@Redactie : 'Ik begrijp niet dat KO is veroordeeld voor deze feiten want uiteindelijk is hij niet de eigenaar van de manége. Hij moest gewoon de eisen opvolgen van eigenares de Britse J.G. die uiteindelijk de leiding heeft over het hele gedoe. Het zijn niet alleen de Brazilianen die belazerd zijn geweest,  ook Polen en Belgen. Ik hoop van harte dat J.G. haar spullen pakt en terug naar Engeland gaat zodat de manége terug een volwaardige manége wordt en weer in het paardencircuit terecht komt zoals het hoort'.