Ex-N-VA schepen Griet Verheyen zegt dat ze donderdag via de lokale media (N.) moest vernemen dat N-VA haar bevoegdheden als schepen had ontnomen. Ze had begin deze week bekendgemaakt dat ze als onafhankelijke gaat zetelen.

'Straf. Tot mijn verbazing vernam ik via een persbericht dat mijn bevoegdheden ontnomen en herverdeeld werden onder de andere schepenen', reageert Griet Verheyen verbaasd.

'Ik ben hiervan geschrokken, omdat er in de collegezitting van donderdagochtend geen woord over werd gerept. Officieel ben ik hiervan nog niet op de hoogte gebracht en blijft voor mij de situatie zoals ze voorheen was. 

Ik zetel als onafhankelijke en blijf me inzetten voor alle Lillenaren, alle inwoners van ieder dorp.'

Recent ontplofte de hommeles binnen N-VA Lille rond de dading voor de voetbalfusie Lille United, die moet zorgen dat er op Balsakker een nieuw zwembad gebouwd kan worden. Tijdens de gemeenteraad van vorige week stemde ze samen met partijgenote-raadslid Els Peerlinck op dat punt tegen, tegen haar coalitie van N-VA en Groe. (gv)

Op de gemeentelijke Lille-website staat Verheyen nog vermeld als 5e schepen, voorzitter bijzonder comité sociale dienst, voorzitter BCSD, gemeenteraadslid, OCMW-raadslid, schepencollege, en met het N-VA-logo...