U bent hier

Ex-schepen Wies Verheyden zit opnieuw op de schoolbanken

Herentals
05.03.2017 - 08.54u
Door: Peter Caers

Het gaat goed met voormalig Sp.a-schepen Wies Verheyden. Eind vorig jaar kwam er voor de sympathieke schepen van sport een einde aan een 16-jaar lange politieke carrière.

Wies droeg zijn bevoegdheden over in handen van zijn partijgenote Liese Bergen. Viel Wies in een zwart gat?

Wies is er nog leven na de politiek?

"Zeker. Eindelijk meer tijd voor mijn kinderen en kleinkinderen. Vreemd was wel dat de meeste mensen, ook de klanten van mijn kiné-praktijk dachten dat ik volledig gestopt was. Tot het duidelijk was dat dit niet zo was."

Je zit zelfs opnieuw op de schoolbanken?

"Ik heb nog gëinvesteerd in een nieuw toestel voor mijn praktijk. Het gaat om de nieuwe kinétechniek B-E-ST, de machine die Lombaerts sneller dan verwacht voor het EK 2016 deed herstellen. Ik ben de énige in Herentals die er gebruik van maakt. Ik zit zelfs éénmaal per week opnieuw op de schoolbanken om het gebruik van de machine helemaal onder de knie te krijgen."

Hoe kijk je nu terug op je politieke carrière?

"Ik heb samen met burgemeester Jan Peeters 16 knappe jaren in de Herentalse politiek meegemaakt. Op een paar kleine details na met alleen maar hoogtepunten. Politiek was toen nog plezant. Voor de volgende generatie politici wordt het veel moeilijker. Er zijn minder budgetaire mogelijkheden, er komt meer regelgeving vanuit Vlaanderen en de federale overheid, de burger is veel mondiger geworden."

De Sp.a. verliest met de burgemeester en jezelf als schepen van sport twee stemmentrekkers?

"Door ons terugtreden zijn er heel wat voorkeurstemmen die opnieuw op de markt komen. De Sp.a. heeft een jonge ploeg en is binnen 1,5 jaar met deze ploeg goed gewapend om onze stemmen op te pikken."

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto