Soms gaat het nieuws te snel. Raadslid Peter Verpoorten (Groen) had van zijn buurman vernomen dat Fons Dams, de voormalige stadsdrukker overleden was. En dat het stadsbestuur, wanneer het snel handelde, de belangrijke waardevolle postkaartencollectie van Fons Dams kon aankopen.

Een deel van de raadsleden vielen van verbazing achterover. Dat doen ze vaker, maar dinsdag was het bingo in het kwadraat. Ze waren sympathieke Fons nog gezond en wel tegengekomen in 't stadsarchief en in de winkel. Toch werd alles nog eens gechecked en bleek Fons nog wel degelijk perfect in leven te zijn.

En om andere verzamelaars van Herentalse postkaarten niet te ontmoedigen: het stadsbestuur koopt nooit private collecties aan. Wel kan de collectie digitaal in het stadsarchief opgenomen worden.

Honden blijven kort aan de leiband

De Groenen kregen nog een kleine tegenslag te verwerken. Ze vroegen de politiecodex aan te passen zodat honden voortaan aan een leiband van 5 m konden lopen. Nu is dat beperkt tot 1.5 meter.

Voorlopig blijft die lengte behouden. Een langere leiband zouden mountainbikers, fietsers of joggers in gevaar kunnen brengen. Guy Verellen (N-VA) pleitte opnieuw voor een schepen van dierenwelzijn. 

Foto's archief Fons Dams / NNieuws.